czarnozeby Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Na wzrost wydajności najbardziej miały wpływ sterowniki beta do karty graficznej wcześniej można było stracić nerwy i nie dało się grać Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Na wzrost wydajności najbardziej miały wpływ sterowniki beta do karty graficznej wcześniej można było stracić nerwy i nie dało się grać U mnie stery beta nic nie poprawiły.Dopiero pierwszy patch zrobił kawał dobrej roboty,bo mogłem podnieść ustawienia oczko wyżej i dalej nie cieło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnozeby Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 U mnie właśnie na odwrót ale nic to już w przyszłym tygodniu będziemy wiedzieć jak to wygląda Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) SIdeband od dawna pisał że RAM też ma znaczenie dla wydajności (w innym temacie) ale pod warunkiem ciasnych timingów. Poświęciłem ostatnio chwilę temu zagadnieniu. Jakiś czas temu była dyskusja o tym na forum. Przypomniałem sobie o pewnym teście do którego linka nie mogę znaleźć. Było to zdaje się robione na Sandy Bridge, gdzie w grze m.in Wiedźmin 2 różnice w wydajności na poszczególnych taktowaniach pamieci były rzędu 1%. Tak sobie to zapamiętałem i do dziś mam to w głowie. Jednak wczoraj zajrzałem na stronę Side'a by przejrzeć jego test sterowników i faktycznie sporo się w tej sprawie zmieniło. BF4 może lepiej działać na szybszych pamięciach. To samo tyczy się procesora. Mamy wreszcie jakieś poruszenie na rynku gier i obecny sprzęt zaczyna być coraz mocniej wykorzystywany. Zobaczymy jak to będzie działać w wersji finalnej. I co przyniosą porty gier z nowych konsol. Beta BF4 po ostatnim patchu działała przyzwoicie i ładnie wykorzystywała zasoby CPU i GPU. Zaczynam się zastanawiać czy mój obecny procesor i pamięci starczą na długo Edytowane 27 Października 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Jakby ktos byl zainteresowany, to mozna tanio kupic przez meksykanskiego Origina, ja wlasnie zakupilem podstawke i premium za 52 euro Credit/Debit Card : Visa XXXX-XXXX-XXXX-7560€52.77 EUR PayPal Conversion Rate as of 27-Oct-2013: 1 Euro = 17.0183 Mexican Pesos To get BF4 ($39) + premium ($31) for about $70 USD ($73 AUD) from Mexican origin store do the following. Use the proxy 201.150.2.169:8080 in your browser. (or use FLYVPN or any other Mexican proxy) This may be very slow and take multiple attempts. Go to origin.com. It should be in Spanish. Add bf4 premium (399 MXN) and bf4 normal edition (499 MXN) to your cart. (Digital Deluxe edition is a waste if your getting premium. $12 for a few battlepacks no thanks) Disable proxy/VPN. Log into your origin account. (It should remain in spanish) Put in CC details and your address, leave country as Mexico. Buy it. It should now be in your origin games list and order history Teraz jeszcze pozostaje odpalic VPNa koreanskiego, zrobic preload i jutro wieczorem granie Edytowane 27 Października 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) U mnie ceny podaje w Dolarach. Strona jest po hiszpańsku, więc serwer Proxy prawidłowy. SUBTOTAL: $499.00 Edytowane 27 Października 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 I ja także nabyłem bf4 ale normalnie wersje pudełkową beż premium. Pograłem w bete i spodobało mi się to czemu nie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) U mnie ceny podaje w Dolarach. Strona jest po hiszpańsku, więc serwer Proxy prawidłowy. SUBTOTAL: $499.00 To nie sa dolary tylko te ich meksykanskie pesosy Edytowane 27 Października 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Hmm, ciekawe czy da rade kupic premium do gry, ktorej nie ma sie na koncie. Gre mam zamowiona w pudelkowej edycji i raczej wczesniej nie bede mogl jej dodac do Origina a cena kuszaca. Edytowane 27 Października 2013 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 U mnie juz preload zrobiony (24GB!) i gra zainstalowana, czekam na jutrzejsze godziny popoludniowe i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Ja radzę nie kombinować z wersjami na inny rynek. W BF3(RU), po każdym patchu był problem, aby odpalić grę... Jaki jest język gry przy pobieraniu? Tym sposobem zaoszczędzę całe 10-20zł, kosztem normalnej pudełkowej wersji + DLC w wersji PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 nie wiem tylko po co ci wersja pudelkowa. pewnie w jej srodku bedzie klucz ktory rownie dobrze mozna dostac na emaila. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Niektórzy lubią kolekcjonować pudełka. Sam mam kilka tych najbardziej kultowych dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Pudełkowa wersja obsługuje j. angielski, czy trzeba na Originie przepłacać za ten luksus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) W trojce z tego co pamietam byly wszystkie wersje jezykowe do wyboru wpisujac kod z pudelkowej wersji nowe drivery od NVidia pod BF4 wlacznie z ShadowPlay jak ktos potrzebuje http://www.geforce.com/drivers/results/68825 Edytowane 28 Października 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Pytam, bo pudełka wychodzą taniej niż Origin. Normalnie wolę kupić wersję cyfrową, ale tu jest spora różnica w cenie. Kupiłem Crysis 3 poza Origin (na allegro) i były jaja, tylko j.polski. Poradziłem sobie, ale nigdy więcej. BF3 kupowałem na Origin i język można sobie było zmieniać do woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Jak chcesz zaosczedzic to kup sobie przez Meksyk, wychodzi 100zl za podstawke, opisalem co i jak wyzej, ja juz gram Do wyboru byly wszystkie wersje jezykowe wlacznie z polska. Edytowane 28 Października 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blues Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Eh, nieszczęsny klucz z allegro ma tylko PL i RU. Może ludki z supportu będą łaskawe na tyle, żeby dać chociaż samo ENG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) W trojce zmiana na angielski z wersji polskiej wymagala tylko drobnej korekty w rejestrze i wybrania angielskich glosow w menu. Oczywiscie nie dotyczylo to wersji rosyjskiej bo ta jest ograniczona celowo ze wzgledu na cene. Watpie, zeby tu bylo inaczej i raczej z ustawieniem EN na naszej, pudelkowej wersji problemu nie bedzie. Edytowane 28 Października 2013 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Face-Off Preview: Battlefield 4 next-gen vs. PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) To jakiś chory żart? Dla mnie gra musi chodzić w rozdzielczości natywnej monitora LCD. Dla mnie XO przegrał sromotnie Edytowane 29 Października 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 W koncu konsole dogonily PC ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 W czym ? Grafika może i dość zbliżona, chociaż na tym screenie widać niższą rozdzielczość na X0. Wystarczy powiększyć zdjęcie i można ujrzeć ząbki na X0. Tak samo w innych miejscach. PS4 jednak bliżej jakościowo do PC, ale i tak troszkę odstaję. Do tego brak płynności... Obie konsole w tej grze nie zachywcają. Ale czego można było się spodziewać, po procku od AMD i nie wiadomo do końca jak wydajnego GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Devil nie wyłapałeś ironii:) Wiem wiem, zaraz pojawią się obrońcy którzy stwierdzą że w ruchu wyglądać będzie lepiej, że się nie zwraca uwagi na ząbki itd. Ja rozumiem grafika nie najważniejsza, dlatego pykam od czasu do czasu na PS2. Ale od next genów wymagam opadu szczęki...tzn opad szczęki mam, ale ze śmiechu:) No nic tytuły multiplatformowe na next genach raczej PC nie zaszkodzą, a szkoda.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Przeciez od kilku miesiecy bylo wiadomo ze wydajnoscia nowe konsole nie beda grzeszyc pewniakiem ukaza sie niedlugo gry ktore zaszokuja pozytywnie grafika ale BF4 z racji zlozonosci i ogromu obiektow do policzenia do takowych moze nie nalezy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Spojrzcie na trawe w PS4. Anizo 0x ? Xbox i PC duzo lepiej. Edytowane 29 Października 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Przecież to nie anizo. W artykule jest wyraźnie napisane, że winę za brak przejrzystości ponosi skalowanie do fhd, bo niestety również PS4 nie jest w stanie wyświetlić gry w fhd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Fajny trailer im wyszedł 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Bez przesady. Pierwsze tytuły, w dodatku multiplatformy, w dodatku skierowany w stronę PC. To żaden wyznacznik co konsole będą w stanie pokazać i jak będą wyglądać exy. Chociaż zgoda, ze 720p i ząbki na X1 to wielkie WTF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) O boze, ta gra wyglada tragicznie na next geny, chyba skasuje preordery, bo szkoda kasy i mowie to calkiem powaznie. Dosyc, ze nie ma w co grac na ta chwile, to jeszcze ta grafa... A co do samego BF4, to po 3 godzinach grania musze powiedziec, ze czworka to udana kontynuacja serii, ale nie ma mowy o rewolucji. Trzeba organizowac jakis serwer i mini PPC klan Edytowane 29 Października 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...