Bjeń Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Od paru dni pojawia się u mnie taka sytuacja: nagle, komputer umiera, staje w miejscu, nie widać ruchu myszy, zawiesza się. W między czasie w menadżerze zadań widzę, że pamięć RAM jest zajęta w 100%, a w procesach widzę, że 3/4 zasobów pożera mój ArcaVir. Gdy wyłączę proces antywirusa wszystko wraca do normy i jest stabilnie. Co może być tego przyczyną ? Sprawdziłem swoją pamięć ram memtestem, nie wykazał błedów. Hijackiem wygenerowałem loga z działających procesów i wykazał, że wszystkie sa bezpieczne. Anti-malware wykazał 2 babole, usunąłem je. Podejrzewam, że były to zwykłe serial-keye. Antywirus nie wykrył także żadnego wirusa. Co powoduje taki stan rzeczy? Z góry dzięki za pomoc i pomysły. Moje się już skończyły. Moja konfiguracja: Abit AB9 Quad GT Core2Duo E6420 grafika XFX HD 5770 zasilacz Chieftec 450W RAM 2x1GB (samsung) + 2x512MB (OCZ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Najpierw zmień antywirusa i sprawdź, czy ta sytuacja znów się pojawi. Widzę, że masz tylko 2 3GB pamięci. Wypadałoby dołożyć drugie tyle. @down: no tak, mea culpa. Ale to nie zmienia faktu, że przydałoby się go przeinstalować bądź zmienić na inny ;) Edytowane 15 Lipca 2012 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 jak 2 jak 3GB :) co do antywirusa - polecic moge darmowe Comodo ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 ArcaVir nie tak latwo wywalic, zawsze zostaja po nim jakies smiecie. Zmien go na Avg, Avire lub Avast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...