polii Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zasilacz: NoName300W Sprawa wygląda następująco: Na tak słabym kompie jak w podpisie(nawet nie kręconym) mam skoki napięć np Napięcie na procu od 1.71 do 1.76( nawet jak w Cpu-z klikne refresh npięcie co sekunde jest inne), z innymi jest jeszcze gorzej 5V- 4.79V, 12V wacha się od 11.96 do 12.03(tu nie tak tragicznie) Wiem, wiem odpowiedź będzie brzmiała zmień zasilacz ale na razie interesuje mnie czy może to uszkodzić sprzęt( bo chyba żywotność to napewno skraca?), ostatnio zdechła mi płyta, proc, grafa i dysk w ciągu miesiąca i nie chce żeby sytuacja się powtórzyła. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 zle zasilanie daje duze prawdowpodobienstwo uszkodzenia sprzetu. po za tym napiecia nie sa tragiczne bo tolerancja wynosi +/- 5%. Po za tym zmiana zasilcza nie jest droga bo Fortronik z allgro kosztuje 50zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 pewnie ci sie komp resetuje na tak malym 5 V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Napewno istnieje prawdopodobienstwo uszkodzenia sprzetu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A jakie masz napiećie 3.3V??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Ja mam tragiczne 3.3 V - bo w stresie dochodzi nawet do 2.95 V :D bezstresowo (jak np czytam Tweak.pl :) ) to jakies 3.1. Ma ktos pozyczyc kase na zasilke Chieftec'a ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A jakie masz napiećie 3.3V???3.23V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...