Skocz do zawartości
Globus

Płyta pod Pentium 4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące płyt głównych pod Pentium 4.

Którą proponujecie, taką żeby miała dzielniki 1/6, może 1/7, FSB powyżej 200Mhz, USB 2.0, CPU Vcore/Clock, AGP Vcore/Memory Vcore, zmianę mnożnika, DDR 333, FSB 400/533, asynchroniczny transfer pomiędzy magistralą procesora a PCI (jak w Epox`ach).

Prosiłbym o podanie nazwy, modelu i przybliżonej ceny płyt głównych a także wyposażenia (np. chodzi mi o podanie czy posiada USB 2.0 , czy może FSB 400/533 itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące płyt głównych pod Pentium 4.

Którą proponujecie, taką żeby miała dzielniki 1/6, może 1/7, FSB powyżej 200Mhz, USB 2.0, CPU Vcore/Clock, AGP Vcore/Memory Vcore, zmianę mnożnika, DDR 333, FSB 400/533,  asynchroniczny transfer pomiędzy magistralą procesora a PCI (jak w Epox`ach). 

Prosiłbym o podanie nazwy, modelu i przybliżonej ceny płyt głównych a także wyposażenia (np. chodzi mi o podanie czy posiada USB 2.0 , czy może FSB 400/533 itp.)

Moze sie robie monotonny ale polacam dwa asusy

P4B533 i P4S533

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus przynajmniej jak dla mnie troche za drogi (w sposob wzgledny). Zeby sobie liczyc tyle za mobo trzeba wybic sie porzadnie ponad przecietnosc, czego Asus od dosc dawna juz nie zrobil. Oczywiscie dalej sa to dobre plyty, ktore zawsze trzymaja odpowiedni poziom, jednak minimum wysilku wystarczy by znalezc podobne a tansze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wspanialy uklad i845E i na min oparte dobre plyty tylko ze drogie. Ceny wachaja sie 600 za plyte bez RAIDa i 800 złociszy z RAIDem. O tanszych mozna zapomniec bo to loteria i mozna kupic smiecia. Chyba ze ma sie dostep to kilkunastu modeli i uda sie wybrac chodzaca stabilnie ala malo kto ma taka mozliwosc.

Warto pomyslec o nowym ukladzie VIA. Ponoc lada dzien VIA wypuszcza plyte pod P4 oparta o P4X400. Zobacz opis jej poprzedniczki P4X333 http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=215

Moze warto sie wstrzymac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...