ryszard233 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam.ostatnio na moim komputerze zaczęły sie resety.Po ponownym uruchomieniu wyskakuje komunikat : Hyper transport sync flood error occurred on last boot Nie m znaczenia czy komputer obciażony czy w idle.Resety wystepuja różnie. Probowalem zwiekszyc napiecia ddr3 oraz procesora ale to nic nie daje.moj sprzet: athlon x2 255 msi 760gm-p33 ram 4gram ddr3 kingston prxetestowany ramtestem zasilacz fortron 400w apn....ma okolo 4 miesiecy geforce gtx240 1gram pozdrawiam i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Włączałeś (lub ktoś inny) OC procesora przełącznikami na mobo? Sprawdź na zintegrowanej grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard233 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Kiedys włączałem tymi przełącznikami ale są teraz w pozycji off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Sprawdź o czym pisałem wyżej. Clear cmos robiłeś? Jeśli nie to zrób. Kiedys włączałem tymi przełącznikami ale są teraz w pozycji off To polecam lekturę manuala: Off daje increase 20% speed of FSB ON = Default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard233 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 ok.zrobilem clear cmos...a ztymi przelacznikami to nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 W jakiej masz je obecnie pozycji? Zerknij do instrukcji płyty głównej i ustaw je na Default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...