kozioo Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Cześć wszystkim :) Przymierzam się do zakupu kilku laptopów do pracy w Autocad/Archicad (raczej 2D, bez renderingu). Zastanawiałem się nad konstrukcjami bardziej budżetowymi, na przykład: http://allegro.pl/4-rdzenie-acer-as7560-4x1-5-4gb-750g-ati-win7-mysz-i2497251185.html Czy ktoś ma doświadczenie jak amd llano i taka karta graficzna będą spisywać się w autocadzie? Czy warto dopłacać do mocniejszych konstrukcji, czy komfort pracy nie będzie znacznie wyższy? Dość dużym plusem jest tutaj matryca 17", na 15,6" obszar roboczy jest dość mikry. Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celt Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Witaj. O procesorze nic Ci nie powiem. Myślę, że w 2d w zupełności starczy, aż nadto (ale to oczywiście kwestia projektów nad którymi się pracuje). Pracuję w archicadzie w 1600x900 17" i wszystko ładnie się mieści (a mam na wierzchu większość ikonek). Sam kupiłem acera (modelu nie pomnę) ale po 2 dniach wymieniłem go na della ze względu na kulturę pracy. Czułem się jakbym pracował na odkurzaczu. Dodatkowo gwarancja NBD okazała się już 2x błogosławieństwem. Radzę Ci się zastanowić nad firmą bądź kupić przez internet, żeby w razie czego bezproblemowo wymienić. ps. Nie wiem co to za matryca ale radzę ci brać matową. Nie wyobrażam sobie pracy na błyszczącej. ps2. Zwróć uwagę, że w twojej aukcji laptop ma W7 HP. Archicad (przynajmniej moja 14 ruszy tylko na PRO). Edytowane 27 Lipca 2012 przez celt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...