Skocz do zawartości
D3n

Delikatna modyfikacja kodu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, postaram się to jak najprościej wytłumaczyć. Posiadam kod:

<?$newspath = "news";include("news/show.php");?>

O co chodzi? od dwóch dni męcze się z przekształceniem tego kodu. Mam w pewnej części menu system newsów, chcę również by po klinięciu po odnośniku po prawej stronie strony pojawił mi się na samym środku w menu newsów odpowiedni artykuł, który umieszczę w folderze na stronie pod nazwą powiedzmy web. Niestety, jeśli nie przerobie tego kodu to odnośnik pojawia mi się niestety w nowej, pustej karcie, a nie tak jak chciałem w miejscu na newsy. Jak to zrobić? nie mam zielonego pojęcia, podejrzewam że to dla średnio zaawansowanego informatyka jakieś 5 minut roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zrobić? nie mam zielonego pojęcia, podejrzewam że to dla średnio zaawansowanego informatyka jakieś 5 minut roboty.

Podobają mi się takie teksty.

Jak do tego doszedłeś, że 5min roboty skoro nie masz zielonego pojęcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy kiedyś mi przerobił ten kod, wielce rozbudowany to on nie był. Niestety kontakt ze znajomym się urwał. Gdybym mógł sam bym to napisał, albo i jego poprosił o pomoc a nie truł ludziom na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ten kod podałeś. Prędzej przyda się zawartość pliku "news/show.php". Tylko wyczyść wcześniej dane do połączenia sql, jeżeli są w tym pliku, a z tekstu "prosty skrypt" wnioskuję, że mogą być.

-=-=-==-=---=-=---=-=-=-=-===-=-=-=-===---=--=--==---=-==--=---

5 minut... przypomniało mi się:

- tu potrzebuję tylko w tabelkę (na stronie) wrzucić jeszcze {coś tam, domyślnie "dodatkowa kolumna"}

- ok, modyfikacja layoutu strony przez grafika, żeby wygospodarować miejsce na dodatkowe pole, modyfikacja plików szablonu i modyfikacja silnika. {to nie zostało powiedziane}Dodając projekty nad którymi aktualnie pracujemy {a to już zostało} będzie gotowe za tydzień.

- :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi