D3n Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam forumowiczów, postaram się to jak najprościej wytłumaczyć. Posiadam kod: <?$newspath = "news";include("news/show.php");?> O co chodzi? od dwóch dni męcze się z przekształceniem tego kodu. Mam w pewnej części menu system newsów, chcę również by po klinięciu po odnośniku po prawej stronie strony pojawił mi się na samym środku w menu newsów odpowiedni artykuł, który umieszczę w folderze na stronie pod nazwą powiedzmy web. Niestety, jeśli nie przerobie tego kodu to odnośnik pojawia mi się niestety w nowej, pustej karcie, a nie tak jak chciałem w miejscu na newsy. Jak to zrobić? nie mam zielonego pojęcia, podejrzewam że to dla średnio zaawansowanego informatyka jakieś 5 minut roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Jak to zrobić? nie mam zielonego pojęcia, podejrzewam że to dla średnio zaawansowanego informatyka jakieś 5 minut roboty. Podobają mi się takie teksty. Jak do tego doszedłeś, że 5min roboty skoro nie masz zielonego pojęcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3n Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Znajomy kiedyś mi przerobił ten kod, wielce rozbudowany to on nie był. Niestety kontakt ze znajomym się urwał. Gdybym mógł sam bym to napisał, albo i jego poprosił o pomoc a nie truł ludziom na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie ten kod podałeś. Prędzej przyda się zawartość pliku "news/show.php". Tylko wyczyść wcześniej dane do połączenia sql, jeżeli są w tym pliku, a z tekstu "prosty skrypt" wnioskuję, że mogą być. -=-=-==-=---=-=---=-=-=-=-===-=-=-=-===---=--=--==---=-==--=--- 5 minut... przypomniało mi się: - tu potrzebuję tylko w tabelkę (na stronie) wrzucić jeszcze {coś tam, domyślnie "dodatkowa kolumna"} - ok, modyfikacja layoutu strony przez grafika, żeby wygospodarować miejsce na dodatkowe pole, modyfikacja plików szablonu i modyfikacja silnika. {to nie zostało powiedziane}Dodając projekty nad którymi aktualnie pracujemy {a to już zostało} będzie gotowe za tydzień. - :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3n Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Katalog news/show.php zawiera obecne newsy, które zostały dodane panelem. Tabelki, miejsca są, po prostu chcę zintegrować artykuły na stronie z panelem newsów kodem, to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 A może chodzi ci o dodanie odpowiedniego target`u do polecenia "a" ( <a href="" target=""> )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Przede wszystkim jest za mało danych aby wiedziec jak sa prezentowane newsy i w jakim maja byc miejscu prezentowane. Nie wiadomo np co robi plik news/show.php Daj linka do strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...