Coil Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Wczoraj zakupiłem wwym. grafę :lol: . Wszystko piękne, pudło duże, karta śliczna, ciężka, wielka (nie jak mój stary wysłużony MX2 200). Po przyjściu z roboty szybki spacer z psem i do składania. Podpiołem, skręciłem, POWER i 8O 8O 8O 8O 8O... Dźwięk, który wydobywał się z wiatraka był wprost masakryczny. Tak jakby śmigło tarło o radiator ale sprawdzałem chyba jest OK. Może łożysko nie tak, nie wiem. Po pewnym czasie hałas trochę ustał ale nie zawsze po włączeniu kompa wiatraczek chciał startować - czasem musiałem go wspomóc ręcznie, ale do cholery przecież to nie samolot. Co gorsza V-TUNER pokazywał temp. nawet 75 st.C co chyba nie jest normalne. Pytanie do Liska, który testował tę kartę i wszystkich jej posiadaczy: czy hałas i tak wysoka temp. jest normalna w tej czy mam feralny egzemplarz. Nie wiem czy mogę ją oddać, żeby nikt nie zaśmiał mi się w twarz. Potrzebuję szybkiej pomocy, żeby ewentualnie dziś mógł ją wymienić. Dzięki Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Cos nie tak,mam zwyklego ATI i jest bezglosny (przy dzisisejszych coolerach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 HALOOOOOOOOOO To naprawde ważne !!! Lisek, HELP Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 HALOOOOOOOOOO To naprawde ważne !!! Lisek, HELP Coil Jak odkręciłem osłonkę wentylatora i źle ją przykręciłem też mi zaczął warczeć. Spróbuj ją odkręcić i przestawić, albo całkiem zdjąć - powinno ustąpić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Tylko nie rób nic przez co mógłbyś stracić gwarancję! BVo jak Ci sie nie uda to będzie problem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Tak też zrobiłem, choć to faktycznie wina obudowy do wiatraczka (dzięki Lisek). Ale to, że nie ruszył i i temp. jak w saunie skutecznie cofneło mi rączki z powrotem nad kołderkę. Jutro mam mieć następny egzemplarz. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Tak też zrobiłem, choć to faktycznie wina obudowy do wiatraczka (dzięki Lisek). Ale to, że nie ruszył i i temp. jak w saunie skutecznie cofneło mi rączki z powrotem nad kołderkę. Jutro mam mieć następny egzemplarz. Możliwe, że po prostu pasta została źle nałożona. Ja bym spróbował zdjąć radiatory (bardzo prosto sie to robi) i przesmarować GPU i pamięci pastą termoprzewodzącą co nie przewodzi prądu, a takie są najtańsze i dostępne w każdym elektroniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...