gąska_007 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Tak jak w tytule potrzebna mi propozycja jakiejs plyty glownej w miare dobrej w granicahc cenowych 200-250. Dostałem komputer od znajomego do naprawy, gdyz wlozyl do swojego komputera geforce 8800gtx bez podpiecia wymaganego zasilania dla karty (2x 6pin) no i po wlaczeniu komputera plyta odmowila posluszenstwa. I teraz szukam zamiennika. Dodam iz to byla plyta ASUS P5K PRO Wymagania: 4x DIMM DDR2 PCI-E X16 (opcjonalnie 2 takowe sloty) Z gory dzieki za propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) sprawdz jeszcze co za zasilacz tam siedzi - bo takowa awaria nie miała prawa się wydażyć (niepodłączenie PEG nie spowoduje że cały prąd pójdzie przez płytę - karta wcale się nie uruchomi - zasilanie bierze tylko z tych wtyczek.) Drugą możliwością jest źle odgrzany 8800 (porobiły się zwarcia) Edytowane 25 Lipca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąska_007 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Zasilacz Chieftec gps-400aa-101a 400W Wlasnie z wlasnych doswiadzczen tez raczej poporstu sie grafika nie uruchamiala jesli sie nie podlaczylo PEG, ale znam kilka przypadkow gdzie taka sytuacja miala miejsce a tego gtxa podlaczalem do swojego kompa pod asrocka p67pro3 i smiga bardzo ladnie, zreszta jak kazdy inny podzespol- wszystko dziala bardzo ladnie Edit: zeby bylo jeszcze ciekawiej wedlug beep code biosu ami jest cos z ramem (1 dlugi 3 krotkie) , ale wszystkie kosci zostaly sprawdzone i sa sprawne. dodam jeszcze ze beep code pojawil sie dopiero po 3krotnym resetowaniu biosu zworką, bo przedtem byla poporstu cisza i czarny obraz. Powoli zaczyna mnie to wszystko dziwić Edytowane 26 Lipca 2012 przez gąska_007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...