adipolska12 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 proponujcie zestawy 5600 bez monitora myszki klawy,glosnikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Proponuje zajrzeć tu: http://www.purepc.pl...upowy?page=0,12 http://www.purepc.pl...upowy?page=0,13 Za około 5 dni powinny pojawić się nowe propozycje zestawów więc polecam śledzić stronę główną. Dużej różnicy w podzespołach bym się nie spodziewał, zapewne polecane będą nowsze modele CPU od intela i może zmienią płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Moja propozycja: CPU Cooler MoBo RAM GPU DVD HDD SSD PSU Case 5558 zł Zestaw wyjściowy. Obudowa z filtrami i kontrolerem obrotów, zasilacz i wydajne chłodzenie z wentylatorami Silent Wings. Procesor z odblokowanym mnożnikiem i płyta rekordzistka naszego portalu, a do tego wydajna karta graficzna z 1GHz na rdzeniu co pozwala jej pokonać GTX 680 - ponadto osobiście uważam, że z czasem to Radeon będzie się spisywał lepiej (więcej pamięci i szersza szyna). PS. Ewentualnie jeszcze lepiej taktowanego i znając Asusa pewnie także cichszego PowerColora. Edytowane 27 Lipca 2012 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nats Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 http://chlodzenie.net/reviews/be-quiet-dark-rock-2-oraz-dark-rock-pro-2-test/ - z testu wynika, że Macho jest lepszy od Dark Rock 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Ja mam takie ogólne pytanie, bo nurtuje mnie już od dłuższego czasu. Dlaczego wszędzie polecacie LiteOn'a iHAS 124 ? Szczególnie przy drogich zestawach, gdzie spokojnie możnaby wstawić iHAS 524.. LabelTag jest na prawdę świetną sprawą, nie potrzeba, żadnych specjalnych płyt jak przy zbędnym LightScribe, a w czasach gdy coraz rzadziej używa się płyt, taka ładnie podpisana, szczególnie ze względu na małą popularność LabelTagowania jest czymś wyjątkowo fajnym Szczególnie, że iHAS524 jest średnio zaledwie 20zł droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) @nats Nigdzie nie napisałem, że nie jest. Napisałem jedynie, że jest to chłodzenie wydajne, bo jest - choć niektórzy widząc różnicę kilku stopni myślą, że na tym gorszym czekają ich ognie piekielne i nic tylko CPU spłonie.. W każdym razie poleciłem bq! bo jest trochę cichszy i wygląda znacznie lepiej Zestaw wyjściowy, więc można rozmawiać i zmieniać, ale jak widać autor nie jest zainteresowany tym jak wydać 5k i być zadowolonym. @Radzio1234 Bo mój Samsung jest głośny, a innych nie sprawdzałem. W ogóle dziwie się, że ktoś jeszcze gotów jest pisać o napędzie optycznym.. Swój kupiłem po roku użytkowania PC tylko po to by zainstalować Assasiny xD W drugiej skrzynce nie mam w ogóle napędu, bo to totalny przeżytek i nie robi mi różnicy kto co sobie wstawi. System stawiam z pendrive, soft pobieram z internetu, gry z platform cyfrowej dystrybucji itp itd Spoko. Znajdę zaraz ten napęd i podrzucę Twoje uwagi do tematu o zestawach na sierpień. Dziękujemy za zwrócenie uwagi i gdybyś miał więcej to pisz nawet na pw ;) Edytowane 28 Lipca 2012 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) Ale jak już wydać kasę na napęd optyczny to chociaż mieć w nim coś ciekawego, oprócz niezawodnego działania . W sumie masz racje z tym napędem. Sam do 2010 może używałem, a od tamtej pory coraz rzadziej i rzadziej... Co jak co, ale pendrivy i szybki internet wyparły napędy definitywnie. Chyba, że ktoś ma jakiś konkretny CD w zestawie audio, to może jeszcze napęd będzie mu potrzebny do robienia własnych składanek audio . Bo tak to już nie widzę przyszłości. Ewentualnie może jak Blue-Ray się spopularyzuje. Sorry za offtopic i dzięki za wyjaśnienia. Z mojej strony koniec tematu Jedynie co to warto czasem polecić 524 zamiast 124, a nuż się ktoś zainteresuje Edytowane 28 Lipca 2012 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...