Rammbock Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam. Zakupiłem do swojego komputera tą kartę. Podłączona jest do monitora kablem hdmi. Problem jest taki, że obraz jest skalowany i nie jest dopasowany do szerokości i wysokości monitora. Dokoła są czarne pasy. UStawiłem w Catalyst skalowanie na 0% bo na początku jest 15, i niby wszystko ok. Jednak po ponownym uruchomieniu komputera obraz znowu jest skalowany. Wchodząc w Catalyst niby jest już ustawione 0%, ale trzeba zmienić to na jakąś inną liczbę i ponownie na 0, aby się dopasowało. Mam najonowsze dostępne sterowniki. Dodam, że nawet w biosie obraz jest skalowany i niedopasowany, więc zastanawiam się, czy to nie wina samej karty graficznej. Ma ktoś podobny problem? Co mogę z tym zrobić? To bardzo uciążliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Mówisz o obrazie podczas oglądania filmów czy w ogóle obrazie pulpitu i innych programów? Bo odnośnie filmów to jest normalne i zależy od proporcji źródła. Można ustawić dopasowanie w programie do odtwarzania filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rammbock Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Okazało się, że winne były najnowsze sterowniki. Zaisntalowałem stare i problem zniknął w windowsie, chociaż w biosie dalej występuje. Ale to już mi nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...