neomagnet Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Witam, Mam pewien problem, muszę edytować pewien klucz w rejestrze, ponieważ system się nie uruchamia. Nie działa również tryb awaryjny. Próbowałem odpalać regedit z poziomu instalacji Win7 ale tam mogę sobie zmieniać do woli wszystko ale zmiany ii tak nie są zapisywane. Próbowałem już PC regedit, ale to rozwiązania jest niedopracowane, nie działa na kartach ATI. Wypróbowałem też Offline HT password & registry editor, ale tam można zmienić tylko wartości związane z hasłami, do pełnego rejestru nie ma dostępu, lub nie ogarnąłem tego programiku, ale w każdym razie dotarłem do opcji gdzie niby mogę to robić, ale nie wiedziałem w jakiej gałęzi jestem, jak przejść do innej itd. W helpie nie było żadnych pożytecznych informacji. Interesowałby mnie jakiś program do odpalenia na linuksie, który może edytować rejestr windowsa. Jeżeli ktoś zna coś takiego to proszę o pomoc. Format na chwilę obecną nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Sprawdź to: PCRegedit LiveCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Witam, Mam pewien problem, muszę edytować pewien klucz w rejestrze, ponieważ system się nie uruchamia. Nie działa również tryb awaryjny. Próbowałem odpalać regedit z poziomu instalacji Win7 ale tam mogę sobie zmieniać do woli wszystko ale zmiany ii tak nie są zapisywane. Próbowałem już PC regedit, ale to rozwiązania jest niedopracowane, nie działa na kartach ATI. Wypróbowałem też Offline HT password & registry editor, ale tam można zmienić tylko wartości związane z hasłami, do pełnego rejestru nie ma dostępu, lub nie ogarnąłem tego programiku, ale w każdym razie dotarłem do opcji gdzie niby mogę to robić, ale nie wiedziałem w jakiej gałęzi jestem, jak przejść do innej itd. W helpie nie było żadnych pożytecznych informacji. Interesowałby mnie jakiś program do odpalenia na linuksie, który może edytować rejestr windowsa. Jeżeli ktoś zna coś takiego to proszę o pomoc. Format na chwilę obecną nie wchodzi w grę. Może przywrócenie kopii rejestru tworzonej przez Przywracanie Systemu Ci wystarczy? Czy masz wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Napisałem, że próbowałem PC regedit, ale się nie odpala na karcie ATI. Kopia rejestru z tego co wiem jest tworzona w Windowssystem32configregback. Przywróciłem ją, ale najwidoczniej też już była uszkodzona. Komputer nie jest mój i nie wiem w jaki sposób namieszali w rejestrze. Najgorsze jest że wiem co stanowi problem a nie mogę go rozwiązać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 http://www.searchengines.pl/Konsola-Odzyskiwania-w-2000XP2003-t14270.html/page__view__findpost__p__94619 Zainteresuj się etapem 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Niestety, nie da rady, nie mam takiego folderu. Widać przywracanie jest wyłączone. Mam natomiast pytanie, czy jest opcja żeby zmienić użytkownika z poziomu wiersza polecenia? Nie znalazłem nic na ten temat w necie, ale może aktywacja i użycie konta superadmina by coś pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 net user administrator /active:yes runas /user:<localmachinename>administrator cmd ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Pierwszą komendę znałem, dzięki za drugą. Niestety nic to nie pomogło, odpaliłem linuxa z pendriva, skopiowałem co było potrzebna i walnąłem tego formata, bo do rejestru nie można było się w żaden sposób dobrać :/ Widać znajomi mają większy talent w psuciu niż ja w naprawianiu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Możesz przekopiować plik z rejestrem (NTUSER.DAT siedzi w profilu) na inny działający PC i z poziomu regedit'a go załadować (trzeba zaznaczyć gałąź HKLM lub HKU i wybrać Plik->Załaduj gałąź (Load hive). Później szukasz odpowiedniej gałęzi (tej z obcego rejestru), zmieniasz co potrzebujesz i odłączasz plik. Na koniec wystarczy tylko przenieść naprawiony plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 O, to ci sposob. Musze kiedys wyprobowac :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartnik Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 a próbowałeś tego? jest tam sporo narzędzi w tym do edycji rejestru. Na płycie jest xp live więc powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...