Fidelis Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Cześć, dawno mnie nie było. Oj dawno. Chciałbym zmodernizować obecny sprzęt, myślę głównie nad dorzuceniem pamięci - i tu niby większego problemu nie ma - jednak prosiłbym o polecenie czegoś..oraz nad wymianą/dorzuceniem grafiki. Co posiadam obecnie (widać w sygnaturce ale głupio prosić o pomoc i nie wysilić się na tyle by skopiować) CPU: i7 920 bez OC GPU: HD4890 Gigabyte 1gb MOBO: ASUS P6T6 WS Revolution RAM: OCZ RPR 6Gb HDD: 2X 500Gb F3 @raid0 PSU: Antec TP 750W -- OS: Win7 64bit Co robię? Głownie wielkoformatowe projekty graficzne, obróbka wielu zdjęć jednocześnie, obsługa kilku programów graficznych jednocześnie (przede wszystkim Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign) Skąd potrzeba zmian? Otóż bywa że zabraknie pamięci..a machnięciem zmieniłbym także grafikę, być może opłaca się chwile poczekać z tą zmianą, oczekiwać spadku cen? Szczerze zupełnie nie jestem obecnie w temacie - stąd prośba do Was. Budżet nie będzie wielki, zakładam więc 1000 - ale ostateczny max to 1500 Tak więc cel to: pamięć + grafika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Dobra pamięć zakupiona, zdecydowałem się nie zmieniać wiele. Dorzucony będzie drugi zestaw OCZ. Pozostaje karta graf. przeglądałem wątek pisany przez.....humanoidal, przeglądałem też temat o kartach w tych dziale, jednak co porada to porada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Ale kartę chcesz wymienić tylko ze względu na ww. programy graficzne czy jakieś gry masz zamiar odpalać? Bo nie wiem czy jest sens wymieniać tą bądź co bądź całkiem dobrą kartę tylko do grafiki 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Nie ukrywam że i pograć lubię :) Chociaż właśnie..jak tam człowiek zaczyna znowu szukać, czytać, sprawdzać testy, porównania...to myślę powoli czy nie lepiej byłoby kupić jakiś SS, co by się milej pracowało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...