Skocz do zawartości
madkon

Netbook za 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuję zakup notebooka niemam jakiś specjalnych wymagań chciałbym tylko żeby miał wgranego windowsa ( najlepiej 7 bo słyszałem o tej promocji,że można potem dostać windows 8 na 69 zł) na sprzęt chciałbym przeznaczyć ok 800 zł+ 1000zł to absolutny limit. Myślałem na Comapq mini 110 który wydawał się całkiem fajną propozycją, wieć jak macie jakieś doświadczeniea z tym nootebookiem to piszcie Dołączona grafika

Edytowane przez madkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie notebook a netbook, do 1000zł ciężko ci będzie kupić nowego z system notebooka. Różnica między netbookiem a notebookiem jest spora jeżeli chodzi o wydajność.

Netbook z 1GB RAMu i Atomem będzie mulił nawet przy przeglądaniu Internetu. A Windows 7 Starter jest tak ograniczony że nie umożliwia nawet zmiany tapety na pulpicie...

W tym przedziale cenowym lepszym wyborem będzie jakiś tablet z androidem (np. Galaxy Tab 2, lub inny o podobnych parametrach) , no chyba że netbook ma służył głownie jako maszyna do pisania.

Nie wiem czy miałeś styczność z Windowsem 8 który jest dostępny obecnie za darmo w wersji beta, jeżeli nie to polecam go przetestować. Na mnie osobiście ten system nie zrobił dobrego wrażenia i na pewno nie zmienię Windowsa 7 na 8 nawet jak Microsoft udostępni aktualizację za darmo. Ale na tym forum są osoby które z nowego systemu są zadowolone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory racja chciałem napisać netbook, a co do tego compaq mini o którym pisałeś że nie wystarcza, bawiłem się nim przez 2 tyg. na koloniach, i z prędkościom niebyło problemu, wręcz przeciwnie netbook spisywał się rewelacyjnie, a i zapomniałem dodać że netbook ma służuć głównie (a reczej nawet wyłącznie) do przeglądania internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi