peter.a Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam Zakupiłem nie dawno nowy komputer przenośny. Chciałbym podpiąć do niego dysk na sata II, aby przenieść istotne dla mnie dane. Jest tego ok. 150GB także przydałoby się bezpośrednie przeniesienie danych. Znacie jakiś godny polecenia adapter? Warto pchać się w te najtańsze z allegro? Transfer ma być jednorazowy, ale nie chciałbym uwalić dysku przez jakieś nie sprawdzone przejściówki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Kompa stacjonarnego aby do po lanie posłać nie masz? Nawet przy 100Mbps zostawisz na noc, rano będzie gotowe. Przy połączeniu gigabitowym będzie szybciej niż na usb2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Taka przejściówka to bardzo przydatna rzecz - niestety te tanie rozpadają się po kilkudziesięciu użyciach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Dziękuje za informacje. Faktycznie najlepiej będzie puścić po sieci. Nie wiem dlaczego o tym nie pomyślałem. :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) a, jeszcze jedno. Ważniejszym plikom nie zaszkodzi obliczyć sumy kontrolne i sprawdzić po przesłaniu. Ja zrobiłbym to bez względu na metodę przesyłania plików. Edytowane 31 Lipca 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...