Furtek Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 jw. Chcę podmienić FRACTAL DESIGN SILENT SERIES 140MM za stockowy i głośny Corsair Gaming Series GS800, czy mi się to uda ? jak sądzicie ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Problemu z wymianą mieć nie będziesz. Ale zanim się za to zabierzesz, to zastanów się, dlaczego dany wentylator (nie wiatraczek) musi mieć co najmniej taką, a nie inną, prędkość obrotową. Dasz za słaby nawiew na wnętrzności, a wtedy... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Ten 'wiatraczek' to D14BH-12 YL czyli jak on jest głośny przy tym zestawie to albo masz piekarnik przez WC albo uszkodzony wentylator/sterownik. Nie ma szans na to żeby Fractal dał radę w pierwszym przypadku. W drugim należałoby najpierw zwrócić uwagę na różnicę temperatur na kratkach zasilacza. Do tego - co to ma wspólnego z modyfikacjami oraz... masz 30 min na zmianę podpisu na regulaminowy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Dammeron : Lubię nazywać Wentylator Wiatraczkiem, z dziecka mi zostało :) Ale poprawię się :) Orgiusz : Z modyfikacjami ma to tyle wspólnego co modyfikacja zasialacza, a jeśli zły dział to mądry Pan moderator przeniesie temat do bardziej odpowiedniego, w końcu tym się zajmuje. Bardzo bym prosił abyś się do mnie zwracał "po ludzku", nie jestem już w wojsku więc Twoje 30 min mnie nie rusza. Normalny Moderator wysłał by mi upomnienie na PW lub sam edytował sygne, (jak to zrobił profesjonalnie Twój kolega po fachu) a nie zmieniał tor tegoż tematu. Ok wracając do mojego problemu: Wydaje mi się że albo nim szarpie i wydaje głośny odgłos albo po prostu wentylator idzie na maksa na okrągło. Pieca nie mam, zaraz na starcie idzie tak głośno nawet jak zimny. Co radzicie zatem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=gOcvqdKzLmQ&feature=relmfu D14SH-12 w pełni sprawny. Szarpanie to raczej domena silników spalinowych... Resztę skomentuję tak: Fajnie jest spojrzeć na całe forum przed klikaniem gdziekolwiek. Doh. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dobra koledzy. Wenylator sie tak rozkolyslal ze obudowa szarpie, potrzebna pomoc w operacji Fotki ze srodka zasilacza : Tutaj widac ogolny widok kabli, pod wentylatorem jest wtyczka z nowego Fractala którgo chce wpiac zamiast D14SH-12 Blizszy widok i jak to wyglada naprawde Potrafi ktos pomoc co i gdzie podpiac ? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopler Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wentylator startujący przy 1.5V - rewelacja. Potrzebował bym takiego ale w rozmiarze 135mm (nietypowy) na podmianę w zasilaczu właśnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Masz na myśli : D14SH-12 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wydaje mi się że ciężko będzie znaleźć wentylator 12V który startuje od 1,5V. Spora część ma problemy poniżej 5V. 135 czy 140 niewielka różnica, można dopasować jeżeli rozstaw otworów jest inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Dzięki za pomoc. W ostateczności wyrzuciłem stock fan. A nowy został podłączony nowym zasilaniem z molexa 12V.Stockowe podłączenie wentylatora jest zbyt skomplikowane Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...