Skocz do zawartości
Furtek

Czy da się podmienić wiatraczek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Problemu z wymianą mieć nie będziesz. Ale zanim się za to zabierzesz, to zastanów się, dlaczego dany wentylator (nie wiatraczek) musi mieć co najmniej taką, a nie inną, prędkość obrotową. Dasz za słaby nawiew na wnętrzności, a wtedy...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 'wiatraczek' to D14BH-12 YL czyli jak on jest głośny przy tym zestawie to albo masz piekarnik przez WC albo uszkodzony wentylator/sterownik.

Nie ma szans na to żeby Fractal dał radę w pierwszym przypadku. W drugim należałoby najpierw zwrócić uwagę na różnicę temperatur na kratkach zasilacza.

Do tego - co to ma wspólnego z modyfikacjami oraz... masz 30 min na zmianę podpisu na regulaminowy.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dammeron : Lubię nazywać Wentylator Wiatraczkiem, z dziecka mi zostało :) Ale poprawię się :)

Orgiusz : Z modyfikacjami ma to tyle wspólnego co modyfikacja zasialacza, a jeśli zły dział to mądry Pan moderator przeniesie temat do bardziej odpowiedniego, w końcu tym się zajmuje. Bardzo bym prosił abyś się do mnie zwracał "po ludzku", nie jestem już w wojsku więc Twoje 30 min mnie nie rusza. Normalny Moderator wysłał by mi upomnienie na PW lub sam edytował sygne, (jak to zrobił profesjonalnie Twój kolega po fachu) a nie zmieniał tor tegoż tematu.

Ok wracając do mojego problemu: Wydaje mi się że albo nim szarpie i wydaje głośny odgłos albo po prostu wentylator idzie na maksa na okrągło. Pieca nie mam, zaraz na starcie idzie tak głośno nawet jak zimny. Co radzicie zatem

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra koledzy. Wenylator sie tak rozkolyslal ze obudowa szarpie, potrzebna pomoc w operacji Dołączona grafika

Fotki ze srodka zasilacza :

Tutaj widac ogolny widok kabli, pod wentylatorem jest wtyczka z nowego Fractala którgo chce wpiac zamiast D14SH-12

Dołączona grafika

Blizszy widok

Dołączona grafika

i jak to wyglada naprawde

Dołączona grafika

Potrafi ktos pomoc co i gdzie podpiac ? Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi