Qrchak Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Tak się zastanawiam czy by nie zamienić w ITX-ie C2D E4500 i GF 9500 na platformę AMD A8. Chodzi mi głównie o odciążenie zasilacza SFX bo teraz się potrafi zagotować. Jak wygląda porównanie mojego GF do integry AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Jak wygląda porównanie mojego GF do integry AMD? Rodzi się pytanie, w jakiej kategorii to porównywać? Co chcesz na tym robić? Grać? Oglądać filmy, wyświetlać www? Może się okazać, że najlepszy z tej dwójki będzie Celeron G530/540. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 W kwesti wydajnosci to zerknij na http://www.purepc.pl/procesory/test_amd_a83870k_i_a63500_apu_athlon_i_radeon_w_jednym?page=0,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Masz na myśli A8-3850? Integra od AMD ma wydajność porównywalną (lub nawet wyższą) do Radeona 4670, wiec jest zdecydowanie lepszy od starego GF 9500 (8600GT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Klaus, chodzi o to że chciałem zwolnić trochę miejsca w Surgo, bo nie ma tam jak ręki włożyć a z grafiką to już w ogóle meksyk ;) Komputerek służy głównie do netu, i filmów w HD, ale czasem pogram sobie w minecrafta, generalnie chodzi to ok. ale jak odpalę grę to zasilacz trochę nie wyrabia i robi się mocno gorący. Wydaje mi się że taki proc z integrą będzie łagodniej traktował PSU niż to co mam w tej chwili. Intele odpadają z powodu grafiki. Adamlop, Chemik4, dzięki, chyba nie ma się co dłużej zastanawiać i zmienić platformę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...