Gifft71 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam Posiadam już 1x ASUS GTX 560 Ti DirectCu II TOP 1gb ... problem mam taki - czy lepszą opcją jest dokupienie drugiego gtx560ti za okol 900zł i połączyć w SLI. Czy sprzedać gtx560 i kupić Asus GTX 670 DirectCU II TOP 2048MB za około 1800zł - jaką płyte główną do tego ? ile dostane za rocznego ASUS GTX 560 Ti DirectCu II TOP ? sprzęt który posiadam: proc: INTEL Core i5-3570k 3.4GHz LGA1155 zasil: Chieftec SPS-650C 80+ SILVER mobo: brak, zakładam ze bedzie to jakis ASUS Z77 zasilacz z tego co czytałem żeby pociągnąć 2x gtx560ti musi miec 700+W ale na forum ktoś odpisał że ten wystarczy ? w razie potrzeby moge wymienic na mocniejszy Zestaw głównie do grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Lepszym wyborem będzie GTX 670, ponieważ: - nie będziesz miał mikro przycięć - bardziej energooszczędna - nie każda gra wspiera SLI w odpowiednim stopniu. - łączenie kart powoduje większe zapotrzebowanie na moc obliczeniową procesora. - będziesz miał 2x więcej pamięci na karcie Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 - będziesz miał 2x więcej pamięci na karcie to chyba niebardzo [1 + 1 = 2 = 670] chyba że mówisz tylko w kontekscie pojedynczej karty takto zgadzam się z w/w rzeczami... minusem będzie fakt że byś musiał dopłacić do 670 wzgledem sli 560ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifft71 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) w takim razie ile dostane za roczną karte na ile mogę wycenić używaną roczną karte - ASUS GTX 560 Ti DirectCu II TOP - mam papiery + pudełko? http://pl.asus.com/G...#specifications proszę o wycene jeżeli to możliwe Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Gifft71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 SLi/TriSLi ztcp wykorzysta maksymalnie 100% pamięci na jednej karcie. 2GB VRAM Single > 2x 1.5GB @SLI Resztę komentarza ograniczę do tego - SLI buduję się z topowych kart. Ile dostaniesz? Allegro jest zamknięte? eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 to chyba niebardzo [1 + 1 = 2 = 670] chyba że mówisz tylko w kontekscie pojedynczej karty W przypadku SLI pamięci działają jak RAID 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 W przypadku SLI pamięci działają jak RAID 1. a jeśli tak to nic niemówiłem... gdzieś kiedyś wyczytałem że się sumują ale niebyłem pewny... to wybór jest chyba prosty :P pojedyncza karta [670 :P ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels_123 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jeśli kogoś nie przeraża wersja referencyjna, to aktualnie są obniżki cen GTX 670 Gainward`a (od 1362 zł) - http://www.ceneo.pl/16754182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...