Skocz do zawartości
kasia_20

[b]TV OUT !!! POMOCY!!!!!![/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Mam komputer Sony VAIO z karta graficzna ge force 4 mx 440. Podlaczylam go mojego TV Sony Vega kablem Suepr video. Moge ogladac filmy na dvd za pomoca powerDVD na ekranie telewizora i wszystko jest super. Co zrobic, zeby moc widziec wszystko co dzieje sie na moim monitorze, tylko zeby obraz byl wyswietlany na telewizorze. Czy potrzebuje jakiegos programu? Chcialam obejrzec jakis film z dvixa ale wyswietla sie on tylko na monitorze :( Czy ktos mi moze pomoc? Dodam jeszcze tylko, ze jak chce ogladac film na tv z dvd to musze przelaczyc w ustawieniach Movie/Audio Output na Sony MPEG2 Encoder Board... Pomozcie prosze ....!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TvTool prawdopodobnie nie rozwiąże twojego problemu. Próbowałem na swoim kompie i TvTool nie wykrywa układu odpowiedzialnego za wyrzucanie obrazu na wyjście svideo. Wcześniej miałem Rive TNT2 M64 z układem bt868 i TvTool spisywał się znakomicie :D a co do wyświetlanie divxa z GeForcem4 MX 440 na ekranie telewizora to włącz urządzenie pełnoekranowe we właściwościach/ ustawienie kolorów nakładki/ w opcjach karty grafiki wtedy na monitorze obraz masz w oknie a na telewizorze na pełnym ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz tak: właściwości: ekran/ ustawienia. Tam powinny być 2 monitory jeżeli je masz to musisz 2 ekran załączyć. Kliknij na niego 2 razy i potwierdź jeżeli jest załączony to wyświetli się: właściwości GeForce4... a tam wybierz zakładkę GeForce4 MX440 tam zaś wybierz z menu z lewej strony: ustawienie kolorów nakładki a tam urządzenie pełnoekranowe wybierz wybór automatyczny. Teraz to powinno chodzić, przynajmniej u mnie działa, jeżeli nie masz w ustawieniach wyboru monitora to możesz mieć nie właściwe sterowniki np. oryginalne z Windowsa XP które się instalują wraz z systemem to zainstaluj sterowniki te które dostałaś z kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz że urządzenie pełnoekranowe jest nieaktywne jest to ta zakładka o której pisałem wcześniej?? a w ustawieniach ekranu są widoczne 2 monitory?? jeżeli masz to kliknij na monitor 2 wyskoczy w tedy monit z pytaniem czy chcesz włączyć ten monitor? Zatwierdź i naciśnij jeszcze zastosuj. Jeżeli ten monitor nie jest aktywny to opcja urządzenie pełnoekranowe jest nie aktywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

windows xp home edition. Zainstalowalam wersje sterownika ze strony nvidia. Wersja ster 4.4.0.3 z dnia 5/2/2003. czy masz moze jakis inny sterownik? czy mozesz mi go przeslac na email: betty_boarder@o2.pl Bylabym bardzo wdzieczna, bo walcze juz strasznie dlugo z tym problemem i nikt nie jest w stanie mi pomoc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz Mark, juz jestesmy coraz blizej. W zakladce gf mx 440 mam nastepujace elementy w menu po lewej stronie: color correction, performance & quality settings, overlay controls i NV rotate. Czyzby to nie ten sterownik? czy o co w tym chodzi? nie mam zakladki nview z zadnymi mostami :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to nie jest ten sterownik. Ja obecnie mam sterownik ze stron tej co podałem nosi on nazwe: 44.03_win2kxp_international.exe tyle że umnie on działa pod Windowsem 2000 to co wiem to masz go pod XP i chyba w wersji angielskie ja PL. Sterownik pod XP i 2000 jest ten sam jedynie rożni się wersja językowa. ale funkcje powinny byś takie same...

1 wywal (odinstaluj) sterownik który masz zainstalowany i zainstaluj jeszcze raz ten z tej strony.

2 sprawdź czy wszystkie połączenia są wykonane właściwie to znaczy komp- TV niektóre karty blokują opcje regulacji TV gdy nie jest TV podłączony. Na maila wyślę ci jak to powinno wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi