Imperator Kret Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Mam w firmie sieć po kablu i wi-fi. Pliki mam udostępnione w pełnymi uprawnieniami wewnątrz grupy domowej 2 komputery z Win7 na wi-fi, 1 komputer z Win7 + 1 komputer z XP na kablu. Uprawnienia muszę mieć na "Wszyscy" zamiast "Grupa domowa", bo inaczej z XP nie jestem w stanie dostać się na Win7. Teraz chcę podłączyć kolejny komputer z XP przez wi-fi, ale żeby nie miał dostępu do udostępnionych plików na pozostałych komputerach. Jak to zrobić? Przeniesienie komputera do innej grupy roboczej nic nie daje, bo w "Moje miejsca sieciowe" nadal pojawiają się katalogi z innych komputerów. VLAN w routerze też nie da rady, bo mogę oddzielić tylko całe wi-fi. Nie chcę stosować hasła. Jest jakaś możliwość ustawić uprawnienia dla poszczególnych komputerów w sieci? W XP z tego co pamiętam jest taka opcja, ale w Win7 nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...