roth Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Mam taki problem. Mam plyte ta co w podpisie. Zestaw 5.1. Czyli wszystkie wyjscia obstawione. Mam tuner tv. I kupilem sb live 5.1 zeby uzyc line in(polaczenie wyjscie z tunera ->line in sb) i zeby dzwiek byl na glosnikach epoxa. No i kupa. Dzwiek jest ale tylko na wyjsciu sb!! Ustawilem w windowsie xp jako wyjscie nvidie a jako wejscie sb i dalej nic. Jest jakis sposob zeby to dzialalo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 obawiam sie ze to niemozliwe uzywac dwoch dzwiekowek naraz nawet czegos takiego nie probowalem nie wiem czy przypadkiem dzwiekowka epoxa automatycznie nie wylaczy ci sie kiedy system wykrywa inna karte dzwiekowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 nie zle napisalem. Dzwiek jest na obu kartach ale: -dzwiek windowsa(gry, muzyka z winampa, bledy itp) jest na nvidii czyli tak jak ma byc - dzwiek z tunera jest TYLKO na wyjsciu sb. wiec jak to zrobic zeby byl tez na nvidii?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 mozna miec zainstalowane dwie dzwiekowki i przelaczac sie miedzy nimi,ale nie mozna jednoczesnie uzywac kumpel ma Adigi na Abicie KD7 i chodzily mu obie,ale w windowsie zmienial z ktorej chce korzystac,ustawienia lapalo mu bez restartu systemu ,winXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 nie zle napisalem. Dzwiek jest na obu kartach ale: -dzwiek windowsa(gry, muzyka z winampa, bledy itp) jest na nvidii czyli tak jak ma byc - dzwiek z tunera jest TYLKO na wyjsciu sb. wiec jak to zrobic zeby byl tez na nvidii?? podlaczyles kabelek z tunera do SB 5.1 i dziwisz sie ze na SB jest ,a na SS nie ma dzwieku z tunera to ja sie dziwie ze sie dziwisz 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 a czemu mam sie nie dziwic? Chyba po to ustawiam urzadzenie wejsciowe i wyjsciowe zeby to dzialalo nie? Jaki jest sens wyboru jak i tak to gowqno nie dziala?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 ale jak podlaczasz jedno uzadzenie do drugiego kablem to juz nie leci ten dzwiek rzez procesor i reszte kompa tylko od tv do SB ,wiec nigdy nie wyplynie ci wyjsciem SS chyba ze bys nagrywal na SB i ten sam plik odtwazal na SS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 a czemu mam sie nie dziwic? Chyba po to ustawiam urzadzenie wejsciowe i wyjsciowe zeby to dzialalo nie? Jaki jest sens wyboru jak i tak to gowqno nie dziala?? ale chyba ty czegos tu nie rozumiesz nie mozesz korzystac naraz z dwoch dzwiekowek tzn. jesli podlaczasz do sb dzwiek musi isc z sb innej mozliwosci nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 ale jak podlaczasz jedno uzadzenie do drugiego kablem to juz nie leci ten dzwiek rzez procesor i reszte kompa tylko od tv do SB ,wiec nigdy nie wyplynie ci wyjsciem SS chyba ze bys nagrywal na SB i ten sam plik odtwazal na SS heh ale sie rozumiemy :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie rozumie tylko po co kupowałeś tego SB przecież musi być jeszcze wejście na SS chyba że nie ma. A druga uwago to czemu nie podepniesz głośników do SB i nie będzie problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 w ss na epoxe sa tylko 3 wejscia/wyjscia. Chuba ze dokupie panel tylny ale nawet nie wiem gdzie takie cos sprzedaja. POdpiolem na chwile glosniki do live i : - nie dziala centralny w winampie i windowsie (a po to chyba jest)a zabawa w przelaczanie mnie nie bawi - w counterze nie ma wszystkich odglosow - filmy z ac-3 ida bez glosu Wiem ze mozna usunac ( po za centralnym glosnikiem) ale bawic mi sie nie chce i Jeszcze jedno wg mnie ss ma lepszy dzwiek. Szczegolnie szumy sa mniej slyszalne niz na livie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie rozumie tylko po co kupowałeś tego SB przecież musi być jeszcze wejście na SS chyba że nie ma. A druga uwago to czemu nie podepniesz głośników do SB i nie będzie problemu. roth napisal ze ma zestaw 5.1 a w 8rda+ nie masz dodatkowych wyjsc tylko wejscie line-in i mic po przestawieniu sluzy do podloczaczenia dodatkowych glosnikow a co za tym idzie nie mial gdzie podlaczyc dzwieku z tunera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Myślę że problem nie leży w tym że masz dwie karty. Ja ma jedną i mimo to na WinXP nie działa mi wejście line-in! Ciekawe bo pod win98 działa. Podobnie jest z kartą wbyudowaną w mojego Epoxa. Próbowałem róznych kombinacji. Wnioski są takie: Przed zaistalowanie sterów do kart audio (Audigy) działało line-in. Brak EAX-u w grach. Zainstalowałem stery gierki fajnie chulają z EAX-em, ale nagrywać muszę pod Windą 98. Niestety idinstalowanoie sterów nie daje rezultatu. Trza mieszać osto w rejestrze lub (jak w moim przypadku) przeintalować winde :x Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 ale chyba ty czegos tu nie rozumiesz nie mozesz korzystac naraz z dwoch dzwiekowek tzn. jesli podlaczasz do sb dzwiek musi isc z sb innej mozliwosci nie ma Oczywiscie ze mozna uzywac 2 kart naraz. Wszystko jest kwestia ustawien tzn wybrania karty w programach ktorych uzywamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 roth: poprostu kup kabel dzieki ktoremu bedziesz mogl wyprowadzic dzwiek z tunera do 2 kart muzycznych i wtedy bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 roth: poprostu kup kabel dzieki ktoremu bedziesz mogl wyprowadzic dzwiek z tunera do 2 kart muzycznych i wtedy bedzie ok. no ale po co mu taki kabel skoro i tak do epoxa nie moze nic wiecej podlaczyc wszystkie wejscia sa zajete. Co do tego korzystania z dwoch dzwiekowek naraz to nie mow mi ze mozna np: sluchac winampa i slyszec ten sam utwor z dwoch dzwiekowek naraz :? mowisz o ustawieniach powiedz mi jak wybierzesz dwie karty dzwiekowe np.: do odtwarzania dzwieku :? byc moze zle mnie zrozumiales chodzilo mi o to ze jak juz wczesniej powiedzialem nie mozna uzywac dwoch kart dzwiekowych do jednej tej samej operacji w tym samym momencie np.: odtwarzanie dzwieku bo rozumiem ze np.: na jednej mozna odtwarzac a za pomoca drugiej nagrywac itp. to jest jak najbardziej mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 no ale po co mu taki kabel skoro i tak do epoxa nie moze nic wiecej podlaczyc wszystkie wejscia sa zajete. Co do tego korzystania z dwoch dzwiekowek naraz to nie mow mi ze mozna np: sluchac winampa i slyszec ten sam utwor z dwoch dzwiekowek naraz :? mowisz o ustawieniach powiedz mi jak wybierzesz dwie karty dzwiekowe np.: do odtwarzania dzwieku :? byc moze zle mnie zrozumiales chodzilo mi o to ze jak juz wczesniej powiedzialem nie mozna uzywac dwoch kart dzwiekowych do jednej tej samej operacji w tym samym momencie np.: odtwarzanie dzwieku bo rozumiem ze np.: na jednej mozna odtwarzac a za pomoca drugiej nagrywac itp. to jest jak najbardziej mozliwe Oczywiscie ze mozna slyszec z 2 kart naraz. Odpalasz winampa odpalasz muzyczke, naciskasz Ctrl+Alt+N w drugim winampie wybierasz Winamp Preferences/Plugins/Output/WaveOut/Device wybierasz druga karte i odtwarzasz co tam chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 no ale po co mu taki kabel skoro i tak do epoxa nie moze nic wiecej podlaczyc wszystkie wejscia sa zajete. Co do tego korzystania z dwoch dzwiekowek naraz to nie mow mi ze mozna np: sluchac winampa i slyszec ten sam utwor z dwoch dzwiekowek naraz :? mowisz o ustawieniach powiedz mi jak wybierzesz dwie karty dzwiekowe np.: do odtwarzania dzwieku :? byc moze zle mnie zrozumiales chodzilo mi o to ze jak juz wczesniej powiedzialem nie mozna uzywac dwoch kart dzwiekowych do jednej tej samej operacji w tym samym momencie np.: odtwarzanie dzwieku bo rozumiem ze np.: na jednej mozna odtwarzac a za pomoca drugiej nagrywac itp. to jest jak najbardziej mozliwe Oczywiscie ze mozna slyszec z 2 kart naraz. Odpalasz winampa odpalasz muzyczke, naciskasz Ctrl+Alt+N w drugim winampie wybierasz Winamp Preferences/Plugins/Output/WaveOut/Device wybierasz druga karte i odtwarzasz co tam chcesz. oj.. no taak ale zrob tak np.: z jakakolwiek gra co tez ja dwukrotnie odpalisz o to mi caly czas chodzi. Widzisz winampa musisz dwa razy odpalac (umozliwia ci to wybranie drugiej karty) co potwierdza to co wczesniej powiedzialem ze nie mozliwe jest ustawienie dwoch kart na np.: odtwarzanie naraz nie ma takiej opcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 widac to chyba na powyzszym screenie p.s. na poczatku moze go byc nie widac ("swietna" aktualizacja serwera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Screena nie widac. Niektore gry umozliwiaja wybor karty z ktorej maja korzystac. Pozatym mowimy o normalnych rzeczach uzytecznych a wyimaginowanych czyli odpalaniu 2 gier naraz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Screena nie widac. Niektore gry umozliwiaja wybor karty z ktorej maja korzystac. Pozatym mowimy o normalnych rzeczach uzytecznych a wyimaginowanych czyli odpalaniu 2 gier naraz :) no widzisz dalej mnie nie rozumiesz :?. Wiem o ustawieniach w danym programie/grze jest to mozliwe jak najbardziej ze wybierasz sobie dana karte i to z niej system bedzie korzystal ale mnie chodzi o to ze nie mozesz wybrac dwoch naraz (panel sterowania>m-media i urzadzenia audio>...) gdzie ustawiasz sobie domyslna karte (to wlasnie bylo na sreenie) do nagrywania i odtwarzania. O to mi chodzi ze nierealna rzecza jest by ustawic tak aby system korzystal naraz z np.: sb i ss (jak w przypadku rotha) tak samo dales przyklad winampa widzisz musisz go drugi raz startnac by odpalic druga karte jesli winamp niemialby tej opcji nic bys nie zdzialal dlatego przytoczylem by 2x odpalic gre :D mam nadzieje ze teraz rozumiesz o co mi chodzilo :? :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Coz widze ze uzywam zbyt duzych skrotow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 a mnie dalej tuner nie dziala:( Mikrofon dziala ok. podpinam pod sb i odtwarza normalnie na epoxe. A mnie chodzi o to zeby dzwiek wchodzil line-in w live i "wychodzil" karta epoxa. a jak nie to czeka mnie przerobka kabla i wpuszczenie do obudowy i podpiecie jako cd in w epoxe bo innej mozliwosci nie widze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 A mnie chodzi o to zeby dzwiek wchodzil line-in w live i "wychodzil" karta epoxa.nie ma takiej mozliwosci mozliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Mysle ze mozliwosc jest tylko kwestia softu. Ale nie spotkalem sie z takim chociaz moze cos na bazie programow do miksowania mozna by wykombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Mysle ze mozliwosc jest tylko kwestia softu.Ale nie spotkalem sie z takim chociaz moze cos na bazie programow do miksowania mozna by wykombinowac. a jednak :) :D moim zdaniem watpie zeby byla taka mozliwosc no ale poprobowac nie zaszkodzi pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Z wejscia Livea nie uslyszy dzwieku na wyjsciu SS dlatego ze dzwiek musialby przejsc przez PCI CPU RAM itp ,teoretycznie wykonalne gdyby istnial odpowiedni soft ale raczej watpliwie uzyteczne.Strumien stereo nieskompresowany troche zajmuje.Ale jest tyle rozsadniejszych rozwiazan niz kupowanie karty dzwiekowej do tego celu :) jakis prosty mixer zewnetrzny ,podpiecie do cd-ina itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 "]Z wejscia Livea nie uslyszy dzwieku na wyjsciu SS dlatego ze dzwiek musialby przejsc przez PCI CPU RAM itp ,teoretycznie wykonalne gdyby istnial odpowiedni soft ale raczej watpliwie uzyteczne.Strumien stereo nieskompresowany troche zajmuje.Ale jest tyle rozsadniejszych rozwiazan niz kupowanie karty dzwiekowej do tego celu :) jakis prosty mixer zewnetrzny ,podpiecie do cd-ina itp no a juz myslalem ze nowa teorie stworzylem ;) ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jedną dźwiękówkę ustawiasz jako Slave drugą jako Master i po problemie :twisted: :twisted: :lol: :lol: A tak na poważnie to przecież jest specjalna redukcja podłączana do wyjścia karty dźwiękowej i rozdziela na dwa wyjścia złacz minijack i można podłączyć wtedy 2 zestawy głośników do jednej karty dźwiękowej Więc moim zdaniem to bez sensu podłączać dwie dźwiękówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 (...) a jak nie to czeka mnie przerobka kabla i wpuszczenie do obudowy i podpiecie jako cd in w epoxe bo innej mozliwosci nie widze...Przecież to najprostsze i najsensowniejsze rozwiązanie. Masz z tym jakiś problem? Boisz się lutownicy? Jeśli tak to poproś jakiegoś kolegę żeby Ci te kabelki polutował. Niektórzy to faktycznie potrafią sobie nieźle życie utrudniać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...