kilerro Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 czesc wszystkim. jest to moj pierwszy post wiec prosze mnie poprawic jesli cos robie zle. mam pytanie: czy ta karta jest referencyjna http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=452&lang=en i czy taki blok bedzie pasowal: ek fc 580 gtx+? http://www.watercoolinguk.co.uk/p/EK-Water-Blocks-EK-FC580-GTX-EN-Nickel_19765.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Nie, jest to konstrukcja niereferencyjna. Nie wiem, zależy od tego czy jest to referencyjne PCB. Otóż problem w tym, że niereferentem określa się wszystko co różni od referenta coś więcej niż naklejka, ale większość zmian producentów kart sprowadza się do układu chłodzenia. Bloki wodne tworzone są z myślą o standardowych płytkach, ale czasem producent zmieni układ płytki, przebuduje ją albo np zastosuje PCB z wyższego modelu i wtedy pojawia się problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Najlepiej ściągnij chłodzenie i sprawdź czy masz takie PCB i rozmieszczenie wszystkich układów na nim jest identyczne : Jeśli wszystko się zgadza to blok spokojnie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 PCB jest referencyjne wiec to chłodzenie podejdzie. Swoją droga mam do sprzedania gtx 580 gigabyta z blokiem ek za 1300pln. Jakby coś pisz na priva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerro Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 wiec rozkrecilem mojego gtx i sie okazalo ze taki referent to nie jest. jest inny rozstaw srub. od ek pasuje model 5x0 gw jakby ktos mial kiedys problem. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...