PoIse Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam Jestem nowym na tym forum ,wiec jeszcze się nie oagrłem, jeśli w złym dziale napisałem prosiłbym o przeniesienie. Więc zacznijmy Posiadam Laptopa Acer 5738ZG z takimi parametrami -4GB DDR2 -Procesor T4300 -Karta graficzna AMD 4570 -Płyta główna Acer JV50 -Chipset GM45/47 -Socket-P Więc mam pytanie odnośnie procesora chciałbym go wymienić, lecz problem tkwi w tym czy mogę go wymienieć na P8400 lub T8100?? Prosiłbym o konkretną odpowiedz niż ''WUJEK GOOGLE''.Bardzo proszę. Pozdrawiam PoIse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 zarowno p8400 jak i t8100 beda dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoIse Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na pewno?? Na 100%.Aha i jescze 1 nie będą się grzać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na pewno?? Na 100%.Aha i jescze 1 nie będą się grzać?? ewentualnie potrzebny bedzie update biosu. Jeśli chodzi o temperature to nie ma co się za bardzo martwic bo zawsze może uzyc throttlestop do zmniejszenia Vcore, jako że domyslne napiecie przewaznie jest absurdalnie wysokie. PS: Mimo wszystko odradzam wymianę, wzrostu wydajnosci nie odczujesz. wiem bo sam zmieniałem swojego czasu T7300->T8100 a pozniej w lapku z siga T8400->T8600. Jesli chcesz wiedziec jaka jest roznica wydajnosci przy roznych czestotliwosciach c2d moge sie pobawic i wstawic tutaj, tylko musisz mi napisac jakie konkretnie aplikacje/gry interesuja Cie najbardziej. PS2: od reki moge napisac ze np jesli chodzi o gre stalker:CoP przy ustawieniach ultra(enh dynamic lightning i hdao) pomiedzy 2.0GHz a 2.53GHz na procku nie ma najmniejszej roznicy bo karta sie juz dlawi :P. Dopiero przy medium widac niewielka roznice mimo 530MHz (!) roznicy na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoIse Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ale zawsze będzie rożnica odczuwalna ponieważ ja mam Core Duo a nie Core 2 Duo nawet Heroes VI zacinają ponieważ potrzebuję 2Ghz Core 2 Duo a ja mam Core Duo.Tak samo z splinter cell conviction, lecz da się jescze grać.Więc potrzebny mi jest Core 2 Duo sam rozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 roznica miedzy t4300 a t8100 dla przecietnego uzytkownika jest taka ze ten drugi ma wiecej cache :P imo nie oplaca sie nic kombinować bo roznicy nie odczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoIse Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ale cache ma właśnie tu dużo do gadania :D To czemu nie pójdzie mi Heroes Vi nasrednich chociaz na minimalnych sie tnie :(.Bios mam najnowszy wiec nie powinno byc problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMPOINT_pl Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Pytanie co da Ci wymiana procesora? Chcesz aby laptop był bardziej wydajny? Nie zadziała i nie zda egzaminu,sam sparwdzałem wymianiając procek. Szkoda czasu i zachodu. Edytowane 4 Września 2012 przez eMPOINT_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...