Skocz do zawartości
PoIse

Problem z procesorem(LAPTOP)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym na tym forum ,wiec jeszcze się nie oagrłem, jeśli w złym dziale napisałem prosiłbym o przeniesienie.

Więc zacznijmy Posiadam Laptopa Acer 5738ZG z takimi parametrami

-4GB DDR2

-Procesor T4300

-Karta graficzna AMD 4570

-Płyta główna Acer JV50

-Chipset GM45/47

-Socket-P

Więc mam pytanie odnośnie procesora chciałbym go wymienić, lecz problem tkwi w tym czy mogę go wymienieć na P8400 lub T8100??

Prosiłbym o konkretną odpowiedz niż ''WUJEK GOOGLE''.Bardzo proszę.

Pozdrawiam PoIse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno?? Na 100%.Aha i jescze 1 nie będą się grzać??

ewentualnie potrzebny bedzie update biosu. Jeśli chodzi o temperature to nie ma co się za bardzo martwic bo zawsze może uzyc throttlestop do zmniejszenia Vcore, jako że domyslne napiecie przewaznie jest absurdalnie wysokie.

PS: Mimo wszystko odradzam wymianę, wzrostu wydajnosci nie odczujesz. wiem bo sam zmieniałem swojego czasu T7300->T8100 a pozniej w lapku z siga T8400->T8600. Jesli chcesz wiedziec jaka jest roznica wydajnosci przy roznych czestotliwosciach c2d moge sie pobawic i wstawic tutaj, tylko musisz mi napisac jakie konkretnie aplikacje/gry interesuja Cie najbardziej.

PS2: od reki moge napisac ze np jesli chodzi o gre stalker:CoP przy ustawieniach ultra(enh dynamic lightning i hdao) pomiedzy 2.0GHz a 2.53GHz na procku nie ma najmniejszej roznicy bo karta sie juz dlawi :P. Dopiero przy medium widac niewielka roznice mimo 530MHz (!) roznicy na cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zawsze będzie rożnica odczuwalna ponieważ ja mam Core Duo a nie Core 2 Duo nawet Heroes VI zacinają ponieważ potrzebuję 2Ghz Core 2 Duo a ja mam Core Duo.Tak samo z splinter cell conviction, lecz da się jescze grać.Więc potrzebny mi jest Core 2 Duo sam rozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi