Cerativ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, Mam drastyczne spadki FPS w grze BF3 i nie wiem czy to jest normalne. Szczegolnie na B2K mapach. Ogolnie gra mi smiga na 80-120 FPS, jednak sa miejsca gdzie spadaja one na 57-60 klatek roznica jest ogromna, czuje sie tak jakbym gral na 40 FPS. Wiem ze przy 60 FPS powinna byc plynna rozgrywka jednak ja tego nie odczuwam. Nie wiem czy to wina monitora (75 MHZ), czy karty czy ram (taktowanie ram 1300 mhz~) Gdy gram na 80 FPS gra chodzi wysmienicie, jednak gdy ukaza mi sie na ekranie 65 FPS~ mam wrazenie jakbym gral na 40 FPS. Czy to normalne aby klatki z ta karta spadaly mi tak nisko na tych mapach, i dlaczego dostrzegam tak duza roznice pomiedzy 80 FPS a 60 FPS Ustawienia ULTRA, rozdzielczosc 1280x2024 Procesor - i5 2500k @ 3.8 Grafika - Gigabyte GTX 670 OC Ram - 8 GB Plyta glowna - ASRock p67 pro 3 Zasilacz - OCZ 600 W Monitor SyncMaster710N Prawy gorny rog to klatki Z gory dzieki za odp. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Cerativ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) to "wina" gry zauważ że te spadki [wnioskuje po scr ] występują gdy zwrócony jesteś w strone większej części mapy [więcej elementów do wyświetlenia ] Co do ilości FPS to ludzkie oko nie jest wstanie zarejestrować więcej niż 30-40 klatek na sekundę [przeciętnie, nawet twierdzą że są to wartości rzędu ~20] więc wzasadzie powyżej tej wartości różnicy nie-widać Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Shadoweye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Na CRT BF3 wydaje się mniej płynne gdy klatki są poniżej "odzświeżania" monitora. Radzę też zejść z ustawieniami na medium czy nawet na low, gra nie wygląda strasznie, a zysk klatek ogromy. Tylko ustaw tekstury na high i mesh quality na high/ultra. Przede wszystkim wyłącz oświetlenie rozproszone bo to najbardzej obciąza Ci kartę. Ustaw sobie miej więcej tak: zamiast x1 daj spokojnie x 16. Antialiasing dep. na pierwsze ustawienie, co by troszkę krawędzie sie wygładzały i będzie ok. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez KaszaWspraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) ustaw sobie przede wszystkim vsync ON w grze oraz w sterownikach preferuj maksy... : Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez zaodrze244 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 20 klatek na sekundę,z czego 19 w pierwszej połowie sekundy i ta 20-sta w drugiej. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 jaka wersja sterów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerativ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wersja sterownikow najnowsza. @Shadoweye http://boallen.com/fps-compare.html ja tu roznice widze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Nie wpadniesz na to: http://forum.purepc.pl/topic/342375-wszystko-o-geforce-gtx-660-ti-670-680-690/ http://forum.purepc.pl/topic/246690-battlefield-3/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...