MoonWalk Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam. Otóż planuję zakup nowego komputera. I wszystko było w sumie picuś glancuś, ale pojawiły sie wątpliwości. Otóż, planowałem zakupić obudowę CM Elite 370 w pierwotnej wersji - i tam mam potwierdzona informację, że cooler procesora HR-02 Macho wchodzi, na styk, ale jednak. Aczkolwiek zastanawiałem sie nad innymi, i tak najbardziej do gustu przypadła mi obudowa Aerocool PGS VS-9 Advanced http://www.proline.pl/?p=AER+PGS+VS-9+A Ma ona taka szerokość, jak Cooler Master, ale nie jest to standardowa szerokość dla tego coolera i nie wiem, czy zmieściłby isę do tej obudowy. Z kolei znalazłem też inną, nieco droższą (za to oferującą więcej w standardzie) obudowę Revoltec Seventy 2, która także spełnia moje wymagania. http://www.morele.net/obudowa-revoltec-seventy-2-czarna-micro-atx-atx-rg024-363800/ Jest szersza, a więc macho powinien sie zmieścić, ale też nie mam pewności ;( Tym bardziej, że jest bardzo krótka. Może ktoś z Was ma którąś z tych obudów i jest w stanie powiedzieć, ile jest realnego miejsca na cooler? Bo mam dylemat od kilku dni - najtrudniejszym zadaniem dla mnie okazało się wybranie obudowy. Chyba, że macie jakieś inne propozycje coolerów równie wydajnych co Macho, a mniejszych (zastanawiałem się nad Scythe Mugen 3, bo to wiem ,że wejdzie przynajmniej do Revoltec'a), albo jakichś obudów, w których Macho się zmieści, z tym że obudowa nie może być wyższa niż 43cm. Mogłaby mieć 45cm, ale musiałbym przerabiać meble, więc przy tej wysokości koniecznie musiałaby mieć USB 3.0 i coś ekstra, żeby mi zrekompensować przeróbkę. Nie mam jakichś innych wymagań od obudowy specjalnych, byle była przewiewna. Obojętne jest mi zarządzanie kablami, wyłamywane śledzie itp. bo nie ja to składam i tak... Błagam, doradźcie coś, bo juz od kilku dni usiłuję to jakoś pogodzić, na 4 forach szukałem pomocy i nadal nic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jest Fractal Core 3000. Nie wiem, jak u Ciebie będzie stała ta buda, ale w tym wypadku musiałaby trochę wystawać poza obręb biurka, ponieważ ma włącznik i porty USB od góry przy frontowym panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoonWalk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Tak, tylko ten Fractal nie ma USB 3.0. Ale jeżeli chodzi o samo umiejscowienie panelu to może tak być, gdyż może trochę wystawać z mebli, nie ma problemu. Blat nad budą i tak jest nieco odsunięty. Może być spokojnie buda do 45cm, byle by miała to USB 3.0. Moze macie jeszcze jakieś pomysły? Albo zdecyduję sie po prostu na inne, mniejsze chłodzenie. Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez MoonWalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Szczerze? Weź po prostu inny cooler CPU bo tak to tylko sam sobie ograniczasz wybór obudowy Weź np. Fortisa, Grand Kama Cross lub nawet Freezera 13 Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoonWalk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Tak, tylko żeby te chłodzenia uciągnęły OC 2500K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...