Skocz do zawartości
MoonWalk

Cooler LED do obudowy Fractal Design Core 3000.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję wydajnych Coolerów (w sumie jak na razie jednego) do obudowy Fractal Design Core 3000. Z tym, że obudowa ma w zestawie 3, których nie zamierzam raczej wymieniać (na razie). Chciałem dokupić 2, w tym jeden LED na przód (120mm) (a może nawet obydwa, jeżeli będą naprawdę dobre), ale chciałbym, żeby świecił na żółto (widziałem trochę takich). Czy jest jakiś dobry wentyl, który oprócz tego, że świeci na taki kolor, jest również wydajny? Najlepiej, żeby kosztował około 50zł, jednak może być tak do 80zł.

P.s. Widziałem takie marki NZXT, z serii FZ FAN. Dokładnie te:

http://www.gamingland.pl/p1495,wentylator-nzxt-fz-120-fan-airflow-orange-led-120mm.html

tylko nie wiem, jak z wydajnością. Bo jeśli byłaby ok, to bym kupił dwa. A może nawet frontowy wymienił na 140mm jeszcze jeden.

I nie wiem jak z tą stroną - kupował ktoś kiedyś na niej, można jej zaufać?

Jednak, gdyby nie dało się niczego żółtego dobrego z wydajnością (o ile ten NZXT jest zły), to prosiłbym o coś czerwonego Dołączona grafika

Z góry dzięki Dołączona grafika

Edytowane przez MoonWalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u nas za tyle dostaniesz Spartana z 3 rurkami i 92mm więc raczej tak.

A wiesz jakie tam są w praktyce łozyska i jak się sprawują? Pytam bo a nie wiem ;) Moze zapytaj obsługę sklepu lub producenta jak one wypadają na tle np. Phobya lub Enermax TB Apollish? Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz jakie tam są w praktyce łozyska i jak się sprawują? Pytam bo a nie wiem Dołączona grafika Moze zapytaj obsługę sklepu lub producenta jak one wypadają na tle np. Phobya lub Enermax TB Apollish? Dołączona grafika

Porada roku. Pisać do producenta jak wypada na tle konkurencji, nawet jak będzie beznadziejny to raczej się do tego nie przyzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ UP

Nie no, żaden producent nie napisze tego tak wprost ale ten rzetelny zapewne wymieni kilka rzeczy na które warto zwrócić uwagę podczas wyboru / porównania - np. średnia ilość miejsca na kable pod tacką, brak otworu na kabel EPS 8pin, brak filtrów na górze itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi