MoonWalk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Poszukuję wydajnych Coolerów (w sumie jak na razie jednego) do obudowy Fractal Design Core 3000. Z tym, że obudowa ma w zestawie 3, których nie zamierzam raczej wymieniać (na razie). Chciałem dokupić 2, w tym jeden LED na przód (120mm) (a może nawet obydwa, jeżeli będą naprawdę dobre), ale chciałbym, żeby świecił na żółto (widziałem trochę takich). Czy jest jakiś dobry wentyl, który oprócz tego, że świeci na taki kolor, jest również wydajny? Najlepiej, żeby kosztował około 50zł, jednak może być tak do 80zł. P.s. Widziałem takie marki NZXT, z serii FZ FAN. Dokładnie te: http://www.gamingland.pl/p1495,wentylator-nzxt-fz-120-fan-airflow-orange-led-120mm.html tylko nie wiem, jak z wydajnością. Bo jeśli byłaby ok, to bym kupił dwa. A może nawet frontowy wymienił na 140mm jeszcze jeden. I nie wiem jak z tą stroną - kupował ktoś kiedyś na niej, można jej zaufać? Jednak, gdyby nie dało się niczego żółtego dobrego z wydajnością (o ile ten NZXT jest zły), to prosiłbym o coś czerwonego Z góry dzięki Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez MoonWalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Z żółtym podświetleniem będzie dość ciężko, te które podałeś to chyba pierwsze które widzę. Można kupić z jakimś innym podświetleniem i zamienić ledy na żółte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoonWalk Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 A te NZXT FAN FZ nie są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.luk Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No u nas za tyle dostaniesz Spartana z 3 rurkami i 92mm więc raczej tak. A wiesz jakie tam są w praktyce łozyska i jak się sprawują? Pytam bo a nie wiem ;) Moze zapytaj obsługę sklepu lub producenta jak one wypadają na tle np. Phobya lub Enermax TB Apollish? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 A wiesz jakie tam są w praktyce łozyska i jak się sprawują? Pytam bo a nie wiem Moze zapytaj obsługę sklepu lub producenta jak one wypadają na tle np. Phobya lub Enermax TB Apollish? Porada roku. Pisać do producenta jak wypada na tle konkurencji, nawet jak będzie beznadziejny to raczej się do tego nie przyzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 @ UP Dobry i rzetelny producent to taki, który nie boi się porównać czegoś na tle konkurencji czy to poprzez kanał oficjalny (mail) czy to poprzez znajomość testów i recenzji ze świata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Nom, jak wyjdzie produkt to dobrze, ale jak nie wyjdzie to co wtedy? Napisze "Wiesz, nasz produkt to gniot i lepiej kup sobie to i to od konkurencji..." ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 @ UP Nie no, żaden producent nie napisze tego tak wprost ale ten rzetelny zapewne wymieni kilka rzeczy na które warto zwrócić uwagę podczas wyboru / porównania - np. średnia ilość miejsca na kable pod tacką, brak otworu na kabel EPS 8pin, brak filtrów na górze itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...