lemon Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 witam. kupilem na allegro plyte asusa jako a7n8x deluxe rev 2.0 - plytka dotarla do domku, jednakze nie mam jak jej aktualnie sprawdzic, z powodu braku zasilacza atx... pierwsze co rzucilo mi sie w oczy po zakupie to, to ze pomimo tego, ze miedzy slotami pci jest wyraznie napisane rev2.0, to niestety ja mam wlutowany w laminat stary uklad scalony TAIMAG HA-003, a na stronie http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware...n8x_dx2/3.shtml znalazlem informacje (zdjecia) ze te uklady byly uzywane w rev 1.01 i w 2.0 sa inne, poza tym mam starsza wersje ukladu realtek`a alc650 (ten taki z symbolem kraba - na zdjeciach bedzie wiadomo o co chodzi)... sprawe bym pokpil, jednak na http://www.techimo.com/forum/t62374.html doczytalem sie, ze fakt napisania na laminacie rev2.0 wcale nie swiadczy o fakcie posiadania 2.0, bo pcb 1.06 tez byly robione na laminacie 2.0 tyle ze maja w tym miejscu naklejke, ktora latwo usunac i tak tez moze byc i w moim przypadku (naklejka mogla byc zerwana)... zadzwonilem do sprzedawcy i wyjasnilem co mi nie pasuje w plycie, ale on zaczal sie zarzekac, ze to na pewno jest 2.0, bo wgral do niej nowy bios o wiekszej pojemnosci, ktory normalnie nie wszedlby do wczesniejszych rewizji... zalapalem tzw. zonk`a, no bo nie mam jak teraz sprawdzic tego, ze jest taki a nie inny bios i ze plyta jest ta wlasciwa 2.0 tutaj wlasnie prosze o opinie ekspertow... co sadzicie tak na sucho na ten temat?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 w ch.ja ciecie tez zajecie. Jezeli plyta sie rozni od ver 2.0 opisywanej w necie to ja reklamuj/oddaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 no ale oto chodzi, ze koles z allegro nie chce kasy oddac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Katuj katuj katuj i katuj wyslij mu foty itd ktore udowodnia ze to nie moze byc rev2.0 pogadaj tez z supportem dokladnie omawiajac plyte - i jesli stwierdza ze to nie jest r2 odeslij mu ta korespondencje jak mieszka "po tej stronie polski" odwiez mu ja i przekonaj go ze Ci sie nie podoba :-) i jeszcze kilka zeczy na pewno mozesz zrobic na pewno puki co spokojnie i kulturalnie zloscic sie zdazysz zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 witam. kupilem na allegro plyte asusa jako a7n8x deluxe rev 2.0 - plytka dotarla do domku, jednakze nie mam jak jej aktualnie sprawdzic, z powodu braku zasilacza atx... pierwsze co rzucilo mi sie w oczy po zakupie to, to ze pomimo tego, ze miedzy slotami pci jest wyraznie napisane rev2.0, to niestety ja mam wlutowany w laminat stary uklad scalony TAIMAG HA-003, a na stronie http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware...n8x_dx2/3.shtml znalazlem informacje (zdjecia) ze te uklady byly uzywane w rev 1.01 i w 2.0 sa inne, poza tym mam starsza wersje ukladu realtek`a alc650 (ten taki z symbolem kraba - na zdjeciach bedzie wiadomo o co chodzi)... sprawe bym pokpil, jednak na http://www.techimo.com/forum/t62374.html doczytalem sie, ze fakt napisania na laminacie rev2.0 wcale nie swiadczy o fakcie posiadania 2.0, bo pcb 1.06 tez byly robione na laminacie 2.0 tyle ze maja w tym miejscu naklejke, ktora latwo usunac i tak tez moze byc i w moim przypadku (naklejka mogla byc zerwana)... zadzwonilem do sprzedawcy i wyjasnilem co mi nie pasuje w plycie, ale on zaczal sie zarzekac, ze to na pewno jest 2.0, bo wgral do niej nowy bios o wiekszej pojemnosci, ktory normalnie nie wszedlby do wczesniejszych rewizji... zalapalem tzw. zonk`a, no bo nie mam jak teraz sprawdzic tego, ze jest taki a nie inny bios i ze plyta jest ta wlasciwa 2.0 tutaj wlasnie prosze o opinie ekspertow... co sadzicie tak na sucho na ten temat?!? Mam taką płytę w wersji 2.0 Spróbuj sprawdzić wersję płyty w następujący sposób: 1. Na płytce ze sterownikami dołączonej do płyty głównej jest program Asus PC Probe. Zainstaluj go i uruchom. Mając zmaksymalizowane jego okno przejdź do zakładki "Information". Kliknij na ikonę DMI Explorer. Tutaj klikając na ikony "BIOS" lub "System" w lewym oknie będziesz mógł sprawdzić wersję płyty. 2. Innym sposobem jest zaistalowanie programu Asus Update. Program ten służy do uaktualniania BIOS'u płyty. Program sam wykryje rev. płyty i z Internetu zaistaluje odpowiedni BIOS. Najnowszy BIOS dla rev. 2.0 płyty to wersja 1005. Jeśli taką Ci zaistaluje - wszystko OK, masz wersję 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja bym proponował zajżeć po prostu pod radiator NB. Rev. 2.00 NB różni się wyglądem od rev 1.xx. Na kostce powinno być napisane co i jak, poza tym rev. 2.00 jest cały czarny, rev. 1.xx ma białe kółko na środku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457&start=150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...