Teiru Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, poszukuje pomocy w doborze komponentów do komputera na studia. Mam przeznaczone na ten cel około 2500 zł a wybieram się na Automatykę i Robotykę więc głownie będzie mi służył do AutoCad'a i projektów, lecz chciałbym też żeby jakieś nowsze gierki na nim chodziły. I tu Pytanie do państwa, czy ważniejszy w CAD'ach jest procek czy karta graficzna ? I czy lepiej kupić i7 a słabą kartę graficzna czy jakiś słabszy procesor z GeForce GTX 560 Ti. Z góry dziękuję za odpowiedz. Kuba PS. Nie zależy mi na energooszczędności i cichości pracy. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Teiru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Słabszy proc (na i5 nie starczy chyba, i3 raczej) i mocniejsza karta, jeśli o gry chodzi. AutoCAD będzie równie dobrze chodził na i3, i5 jak i i7 byle miał dużo RAMu (kup 2x4GB/8GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teiru Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Słabszy proc (na i5 nie starczy chyba, i3 raczej) i mocniejsza karta, jeśli o gry chodzi. AutoCAD będzie równie dobrze chodził na i3, i5 jak i i7 byle miał dużo RAMu (kup 2x4GB/8GB). No ok, 8GB Ramu już za 170 zł można dostać, to nie problem. A ten procesor, jeśli zdecydowałbym się na i5, to lepiej na starej czy nowej architekturze ? No i gdzie taniej. tak jak mówiłem, prądożerność mnie nie obchodzi ;D Bo karta GeForce GTX 560 Ti w zupełności wystarczy do nowych gier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zależy czy będziesz podkręcał czy nie - jak nie to moim zdaniem lepiej i5 w nowej architekturze (Ivy Bridge). 560Ti będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...