bachnaify Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam płytę ASUS P7H55-M i w niej jest tak że slot PCI-E x 16 mam tuż nad slotem PCI-E x1, gdzie mam wpiętą kartę muzyczną i martwię się czy GTX 670 się zmieści Obecnie mam GTX 460 OC 2 od Gigabyte i jest prawie na styk. Z tego co widzę na zdjęciach to raczej się nie zmieści, bo jest 3-slotowa. Co mam zrobić ? Kupić innego GTX 670 z mniejszym chłodzeniem ? Poprosić o zmianę chłodzenia na niereferencyjne w serwisie ? A może istnieje jakaś przejściówka z PCI-E x1 na PCI, tak bym mógł wpiąć w to kartę muzyczną ? (rozwiązałoby to problem bo PCI mam na samym dole płyty. Obudowa to będzie Fractal Design Define R4. Co proponujecie ? Będę wdzięczny za pomoc. P.S. Na tej stronie - http://www.neo24.pl/...0_oc2_1_gb.html jest napisane, że Gigabyte GeForce GTX 460 OC zajmuje z chłodzeniem dwa sloty. Czyli mam poszukać jakiegoś GTX 670, który też zajmuje dwa sloty, tak ? Jeśli tak, to którego ? Trochę żal rezygnować z Zotac AMP!, bo jest szybszy od referenta GTX 680 Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez bachnaify Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Ten Zotac nie wejdzie. Musisz poszukać czegoś na wysokość max 2-óch slotów. Gigabyte WF2 lub 3 powinien się zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eversor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 WF3 jest też całkiem cichy, zwłaszcza jak mu wyregulujesz wiatraki rezygnujac z temperatur XD. Nieźle się też na ramach podkręca - ile nie powiem - bo czekać musi do artykułu hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 GTX z mojej sygnaturki jest właśnie dwuslotowy, jednak karta pod spodem zasłoni całkowicie przynajmniej jeden wentylek, co spowoduje nieco wyższe temperatury, i możliwe, że i hałas. Miałem tak przez jakiś czas do momentu wywalenie karty TV i zastąpienia jej wersją DVB-T na USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...