Skocz do zawartości
Daniel1209

DFI BI 785G-M35 ogromne temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początek chcę sie ze wszystkimi przywitać, jestem nowy na forum.

Mój kolega ma spory problem z płytą DFI BI 785G-M35 a mianowicie chodzi o temperatury chipsetu. Temp. w idle to 65-70*C a w stresie 85*C. Wymieniona została pasta na chipsecie na AS 5 ale to nie przyniosło skutku. Co jest jeszcze ciekawsze przed każdym włączeniem komputera trzeba zworką zrestartować bios bo w przeciwnym wypadku temp w idle to 85*C a w stresie dochodzą do 100*C i komp sie "wyłącza" tzn monitor przechodzi w tryb oszczędności a świeci sie zielona dioda sygnalizująca prace i komputera nie da sie wyłączyć ani przyciskiem power ani reset zostaje tylko listwa. Po restarcie biosu zworką przy ładowaniu biosu jest jakiś problem z procesorem i jest F1 aby włączyć komputer albo Del aby wejść do biosu. Jeśli wejdzie sie do biosu i wyjdzie to temp są te większe więc trzeba F1. Dziś będę miał fotkę co dokładnie wtedy pisze o tym procesorze.

Troszkę znam sie na PC ale w tym przypadku nie wiem co poradzić koledze więc proszę o pomoc dużo bardziej doświadczonych Dołączona grafika Jak trzeba jakichś ss z programów typu everest to pisać. Nie da rady tylko fotki z CPU-Z bo ten niezależnie od wersji zawiesza sie przy ładowaniu na opcji DVI.

Pełna specyfikacja:

Procesor: AMD PHENOM II Black Edition x4 965 3.4 GHzPłyta Główna: DFI LANPART Blood-Iron 785G-M35Pamięci 8GB DDR3 1333Mhz (4x2GB)Dysk Twardy: 500GB Samsung F3Karta Graficzna: Sapphire DIRT 3 EDITION Radeon HD 6950 2 GB DDR5Zasilacz: 500W Tacens Supero 500

A tutaj obiecana fotka z biosu:

http://img705.imageshack.us/img705/3106/biosv.jpg

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez Daniel1209

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi