munky Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam, Składam zestaw do obliczeń. Priorytetem są: -2 karty graficzne 6990 -stabilność systemu Reszta elementów jak procesor, pamiec, dyski, napędy nie są ważne. Na razie mam: Obudowę Corsair 400R Dysk SSD OCZ Agility 3 4GB DDR3 Kingston Potrzebuję pomocy w dobrze płyty głównej i zasilacza. Procesor to najprawdopodobniej i5 2400k ewentualnie 2500t, w każdym razie podstawka 1155 Płyta główna(moje typy) Asus Maximus IV Extreme asus sabertooth z77 Asus P8Z77-V Pro Z77 (producent chwali się AMD® Quad-GPU CrossFireX™ przy powyższych płytach tego nie ma) Zależy mi na stabilności płyty + jak najlepszym wsparciu/wydajności przy użyciu 2 x HD6990 Następnie zasilacz, zakładam że 1200W to minimum: OCZ ZX-Series 1250W 80+Gold Modular SLI PSU Chieftec BPS-1200C COOLERMASTER SILENT PRO GOLD 1200W 80+GOLD Z góry dziękuje za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Karty już masz czy dopiero będziesz kupował? Będzie jakiekolwiek OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munky Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 OC, pewnie sie skuszę. Rozumiem, że w takim wypadku 1200W to mało ? Kart nie mam, szukam, jest ciężko. Wszystko kwestia ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 1200W spokojnie wystarczy, nawet z OC. OCZ ZX 1250W będzie dobry. Co do płyty - jesteś pewien, że potrzeba Ci aż tak droga? Moim zdaniem wystarczający będzie AsRock Z77 Extreme4, ewentualnie Extreme6, chyba nie będziesz w przyszłości dokupywał dwóch kolejnych HD6990, więc obsługa Quad CrossFireX raczej nie jest Ci potrzebna. Jeśli chodzi o procesor, to OC poprzez mnożnik umożliwiają tylko modele z literką "K" na końcu (odblokowany mnożnik), i5-2400K nie istnieje, a i5-2500T jest nieopłacalny, gdyż to model ze zmniejszonym taktowaniem (na potrzeby zmniejszonego poboru prądu, owocuje to również mniejszą wydajnością). W grę wchodzą tylko i5-2500k oraz i5-3570K (osobiście bardziej skłaniałbym się ku temu drugiemu, zwłaszcza przy podobnych cenach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...