d4r3kdmf Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam Po około miesiącu polowania na i7 2600K w jakiejś dobrej cenie na allegro zaprzestałem poszukiwań i wybór padł na nowy i7 3770K, przez ostatnie kilka dni czytałem, przeglądałem testy i opisy płyt głównych na chipsecie Z77 i ostateczności wytypowałem płytę MSI Z77A-G45/MSI Z77A-GD55. Komputer służyć będzie do wirtualizacji w przyszłości przewiduje brak mocy dlatego będzie OC, sprzęt będzie pracował 24H na dobę. Piszę temat ponieważ może mi coś umknęło i są jakieś inne płyty godne i warte uwagi. Dzięki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Możesz rozejrzeć się również za AsRockiem Z77 Extreme4, ewentualnie Gigabyte GA-Z77X-D3H, ale ta ma tylko częściowo chłodzoną sekcję zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianista Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 MSI Z77A-GD55. Jedna z najlepszych płyt Z77 w "normalnej" cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ja bym brał ASrocka Extreme4. Więcej gniazd USB z tyłu (w tym 4 USB 3.0, a nie 2), więcej gniazd Sata, no i ma jeszcze złącze PCI (nigdy nie wiadomo, czy jeszcze się nie przyda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Mój wybór padły na Asrocka, ze względu na dobre przystosowanie płyty do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Podobno te Asrocki wpierdzielają więcej prądu i się troszkę grzeją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Poczytaj trochę recenzji, a zobaczysz, jak jest z tą prądożernością. W idlu żrą znacznie mniej, niż inne, a pod obciążeniem tylko kilka watów więcej od konkurencji. A z chłodzeniem jest akurat na tyle dobrze, żebyś się martwić nie musiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...