Skocz do zawartości
Aventador

Podkręcanie AMD Athlon X2 250 do jak największej wydajnośći.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chciałbym podkręcić swój procesor Athlon X2 250 do wysokiego taktowania, pytam tutaj bo może ktoś mi w dobry sposób doradzi co i jak zrobić, kiedyś pytałem na innym forum o overlocking, i tam z ich pomocą udało mi sie uzyskać 3.71ghz, tutaj po przeczytaniu kilku wskazówek udało się 3.8ghz... Ale wiem że można jeszcze więcej, bo osoba ktora mi doradzała sama zbytnio dobrze się na tym nie znała... Więc bardzo bym prosił kogoś kto się na tym zna, o pomoc w podkręcaniu :)

Mój sprzęt:

CPU: AMD Athlon X2 250 + chłodzenie SilentiumPC Fortis

MOBO: MSI 770-G45 (jeśli będzie trzeba to mogę dać zdjęcia ustawień biosu)

PSU: SS 600HT

RAM: Kingston HyperX DDR3 4GB (2x2GB) 1600MHz Non-ECC CL9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj że możliwości procków są rózne niektóre zrobią wiecej niektóre mniej...

A to że niektóre są rekordzistami to nie znaczy że twój tez Moj też nie jest ... na V def robi 3.5 i pozniej sciana na freonie zrobi 4.2 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że każdy procesor ma swoje ograniczenia, ale myślę że to nie koniec mojego egzemplarza, przy pomocy dobrej głowy do oc można byloby więcej wycisnąć... Tym bardziej że tamty wynik to był zrobiony przypadkiem, przy pomocy kogoś kto się znał tak że robił to kilka lat temu :P

Na OC od płyty głównej te 2 suwaki oc switch, to daje mi 3.6ghz przy napięciu dla Cpu 1.384v więc moja sztuka nie jest taka zła ;d

Edytowane przez Aventador

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze niby poradnik nie wystarczy i wkleic Ci wiecej linkow ??? Dołączona grafika

Na OC od płyty głównej te 2 suwaki oc switch, to daje mi 3.6ghz przy napięciu dla Cpu 1.384v więc moja sztuka nie jest taka zła ;d

Jeszcze raz polecam powyzszy poradnik Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi