wysota Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam. Mój problem wygląda tak prędkość pobierania stopniowo maleje, dzieje się tak gdy ściągam np z chomikuj czy też byle jakiej strony przy pomocy przeglądarki ( na każdej przeglądarce tak jest) Pierw pobiera z prędkością ok 1mb/sec i spada do różnych wartości po pewnym czasie idzie z prędkością 20-200kb ;/ szybkość łącza to 20mb/sec gdy robie speed test prędkość wskazuje prawidłową, czyli 20mb/sec. Karta sieciowa to Realtek PCIe GBE Family Controller, dostęp do łącza mam tylko ja jest to łącze LAN. Sterowniki itp są aktualne. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 W p2p transfer spada ? Ogólnie wszystko zależy od serwera z którego ściągamy i to w jaki sposób właściciele rozwiązali ograniczenia pobierania. Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysota Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 w p2p idzie w miare normalnie, a co do serwera to z każdego jest tak samo chwile idzie normalnie a po chwili spada do kilku kb, tak się dzieje przy ściąganiu po przez przeglądarkę czy np ChomikBox itp programy oparte na hostingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Na chomikuj tak jest, jeśli nie masz wykupionej premki. Nie ma się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysota Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Napisałem że tak dzieje się z obojętnie jakiej strony ściągam, chomik to tylko przykład... nawet jak z maila ściągam czy byle czego tak się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c45per Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 zerknij tu: http://ftp.atman.pl/ wrzuć na warsztat plik 5g i sprawdź, czy idzie Ci max transferem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysota Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) c45per co o dziwo po tym teście tak jak by wszystko wróciło do normy ;f problemu mógł też tkwić w modemie bo dzisiaj został wymieniony. Dzięki za wszelkie starania i pomoc ^^ Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez wysota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...