Skocz do zawartości
Gifft71

Plextor PX-128M3 czy Intel 330 180GB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam przeznaczone 600PLN na SSD ...

Na dysku będzie Win 7 Ulti i 1 gra

Zalezy mi na wydajności gry

Taki sprzęt mam:

mobo Maximus V gene

proc i5 3570k

hdd WD caviar 1tb 64mb sata3

DDR3 1600Mhz

Moja propozycja to Plextor PX-128M3 ale tylko dlatego że ma 5 lat gwarancji i nowy kontroler Marvella - z tego co wyczytałem to jest najnowszy i najlepszy kontroler w tej chwili

http://www.proline.pl/?p=DYSPLESSD0001

Ale z tematu Wszystko o SSD -- FAQ 1. Strona! w tej cenie polecają Intel 330 180GB

http://www.proline.p...SSDSC2CT180A3K5

Co polecacie jeżeli nie mam parcia na GB(nie mniej niż 120GB) - a fajnie mieć 5 lat gwarancji i nowszą technologie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli 5 lat gwarancji jest dla Ciebie najważniejsze to pewnie, ten Plextor będzie super na pewno. Jednak nie ma on dobrej relacji ceny do pojemności to i dlatego nie ma go wśród polecanych w tamtym temacie.

btw

Jak już znalazłeś tamten temat to po co zakładasz kolejny? Regulamin...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę polecić Samsunga 830, co prawda posiadam wersję 64 gb, lecz chyba niezbyt różni się wydajnościowo od wersji 128 gb, spisuje się wyśmienicie. Gwarancja 3 lata. Słyszałem też dobre opinie o Vertexie 4 z nowym fw, możesz też o tym pomyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi