Mardok Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Po nie małej debacie w końcu ustaliłem co będzie następne na liście zakupów (oj trwało to dłużej niż myślałem) i się złamałem w kwestii kolanka 90st ... kolanko będzie BP no kurde takie fajne jest że się nie mogłem powstrzymać Tym razem zamówione było w Cooling.pl ceny podobne ale ciekaw jestem czasu realizacji bo z Angela.pl to miałem już niezłe przeboje jak czegoś nie było na stanie. A jako nagrodę pocieszenia kupiłem sobie korek BP do pompki Zamówienie: 2 x Masterkleer wąż 10/16 UV White 1 x Bitspower korek G1/4 - Matt Black 1 x Bitspower złączka kątowa 90 stopni G1/4 Matt Black 2 x Bitspower złączka prosta SM10/16 G1/4 Matt Black 4 x Black Water Złączka prosta SM10/16 G1/4 - Black 1 x EK Water Blocks EK Ekoolant CLEAR 1000 ml No to pozostał już tylko blok - który mam już wstępnie zamówiony i jest to Koolance 370SI: Po zakończeniu LC trzeba będzie w końcu zabrać się za kable SATA bo w obecnej formie średnio mi pasują ale to opisze jak się dokładnie zastanowię nad problemem i ogarnę bajzel związany z LC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Nawet ciekawie to wygląda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Nawet ciekawie to wygląda Dzięki ale czarnych fillportów to nie chcieliście mi sprowadzić musiałem iść do konkurencji Zatwierdzony projekt LC: Edytowane 5 Października 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) Mały update z dzisiejszej paczki Pocięty Top z nowym grillem: Komplet podkładek antywibracyjnych i nowe przedłużki: Teraz pozostał mi tylko dylemat gdzie umieścić fillport do napełniania układu: Wersja 1: Wersja 2: Edytowane 8 Października 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 top super wyszedł, rewelacyjnie się to prezentuje i ja jestem za fillportem na środku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) top super wyszedł, rewelacyjnie się to prezentuje i ja jestem za fillportem na środku Po zastanowieniu właśnie na środek postawiłem Jak się uda to niedługo podeślę zdjęcia z pierwszej przymiarki całości - i w końcu się dowiem czy moje obliczenia nie zawiodły i wszystko na pewno się zmieści Foto z pierwszej przymiarki, nosz kurde bardziej "na styk" się już chyba nie dało Edytowane 9 Października 2012 przez Mardok 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Kolejny dzień kolejne części :) Jutro wiercenie topu i składanie go to kupy :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Dzisiejszy mały update, uwaga zdjęcia robione telefonem (zaś mi baterie padły w aparacie) Fillport już zamontowany: Nowe kabelki SATA: Jak dobrze pójdzie to dziś w końcu top wyląduje w obudowie po prawie 3 tygodniach rozłąki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Dzisiejszy progress - Chłodnica zamontowana wraz z podłączeniem wentylatorów. - Nowa przedłużka ATX and EPS (na 6pin czekam) - Nowe kabelki SATA - Test nowego wykończenia "szczotkowane aluminium" strasznie niewdzięczne do fotografowania z lampą :/ Na szybko full carbon I jeszcze trochę inne ujęcie: Na razie tyle Edytowane 12 Października 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Wszystko super tylko: 1. GPU do wymiany będzie/LC na GPU? 2. Czy pierwsze białe przedłużki będziesz może sprzedawać? 3. Jak temperatura dysków w takim ścisku? 1. Tak, choć jeszcze nie zdecydowałem jaka to będzie konkretnie grafika oraz jaki blok - póki co uruchamiam LC dla CPU. 2. Jak dostanę wszystkie nowe (brakuje mi jednej 6pin) to pewnie tak, nie potrzebuję 2 pełnych kompletów. 3. Na dyski wieje AF140 w piwnicy a powietrze wydmuchuje wentylator w zasilaczu tak więc te dalej od wentylatora mają 40-42stC natomiast te bliżej 36-38stC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Zbiorczy raport z postępu w pracach aby nie było że nic się nie dzieje :) Zamontowanie topu wraz z grillem i fillportem: Kolejna przebudowa elektryki: Pierwsze przymiarki do dziur na fillporty w zaślepce: Gotowa zaślepka: Ostatnia wtyczka zmieniona na czarną: Wczorajsza paczka i powoli wykończenie: I składanie LC. Pierwszy krótki link dla powrotu do rezerwuaru: Wymierzone węże w topie - ciekaw rzecz trzeba było jednocześnie trzymać top, podpinać trzy węże na raz i nie oszaleć: Po 2h poprawek i w końcu się udało spiąć to cholerstwo w całość - dobrze że wąż to Tygon bo inaczej było by jeszcze gorzej: A tak wygląda dla "oczu" - czyli niby jest LC ale go nie widać: Jak tylko dotrą nowe przedłużki to w tym tygodniu powinienem zakończyć projekt :) Zaprojektowane przedłużki: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Obecnie obudowa wygląda następująco :) Kolejna już chyba 5 albo 6 wersja elektryki :) A cześć dla oko wygląda obecnie tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 całość wygląda intrygująco, tylko te niebieskie dodatki na mobo trochę psują efekt :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 całość wygląda intrygująco, tylko te niebieskie dodatki na mobo trochę psują efekt Cóż mobo była kupiona wcześniej niżeli powstał pomysł aby w ogóle rozpocząć ten projekt, systematycznie walczyłem aby zniknęły wszystkie niepożądane kolory no i została tylko płyta z którą raczej prócz wymiany nie da się za wiele zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Szukalbym chyba jakiejś plyty Black / White ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Szukalbym chyba jakiejś plyty Black / White ;) Coraz poważniej się nad tym zastanawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Myśle, że pasowała by http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH_Z77/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Myśle, że pasowała by http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH_Z77/ Dokładnie tą płytę miałem na myśli - zwłaszcza że ma identyczny układ rozmieszczenia elementów jak mój obecny Asus więc nie musiał bym nic zmieniać w LC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Szybki update :) I dotarła paczuszka z nowymi zabawkami :) Corsair DDR3 32GB/1866 (4*8GB) DOMINATOR CL10 I już w środku: Jakość zdjęcia bez lampy musicie wybaczyć bo mój aparat nie umie lepiej: Koniec z czerwonym RAMem! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...