dajogzum Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam wszystkich użytkowników! Mam problem z wyborem dosłownie 3 części do PCeta mianowicie Procek, Płyta główna, RAM (minimum 8GB). Monitor mysz klawiatura i resztę rzeczy posiadam interesują mnie tylko wcześniej wymienione podzespoły. Komputer będę wykorzystywał do Gier w rozdzielczości 1920x1080, Grafiki 2D (Photoshop), Video (AfterFX) i Grafiki/Animacji 3D (Cinema4D). Kwota?: max 1700zł może 1800 zł (części tylko nowe) Co do podkręcania to na początku może nie za bardzo będę chciał to robić, może w późniejszym czasie gdy będą mocniejsze procesory to będę podkręcał, więc OC może się przydać. Posiadam: Karta Graficzna: Asus GTX 560 DCII TOP Zasilacz: OCZ 700W ma jakieś 2 miesiące System: obecnie Win8, lecz z nowym sprzętem pewnie win 7 64bit, lub (jak będzie już do kupienia) win 8 64bit Najlepiej, aby jakieś propozycje były opierane na ofercie tego sklepu www.sklepwgk.pl Zestaw który sam skompletowałem to: Core i5 3570K Asus P8Z77-M PRO (Z77) A-Data DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming Edition v2 Około 1678,00zł Może ktoś skomentuje zestaw powyżej? Czy nadaje się do tego co napisałem powyżej... Z Góry Dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Moja propozycja: Procesor ten sam bo dobry, płyta główna lepsza pod względem OC i pamięci o niskim CL. W przypadku procesorów Ivy Bridge nie ma sensu wkładać pamięci szybszych niż 1600, ale niższe opóźnienia mają wpływ na wydajność. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMrEwN1PSUTKxNDYCUgZQbGpgaozEpQzH6ihl5uQXJ4OsMwSKGCLJGlLTluTUvESQJaZmICFLA2QFRqbUsQZqVXFpLtAqJUNzQ5BQUWJJon92UWoxSMgIKuCbmVqcmZpclQdWaGqpBwrn8uycxJTwnMTivEqgqIFSLQBj7U8p 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 W przypadku procesorów Ivy Bridge nie ma sensu wkładać pamięci szybszych niż 1600, ale niższe opóźnienia mają wpływ na wydajność. To ciekawe, w procesorach Sandy Bridge wzrostu wydajności nie powodowało ani wyższe taktowanie, ani niższe opóźnienia, a Ivy Bridge to jakby na to nie patrzeć podobna architektura. Masz na ten temat jakieś źródła bądź testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Bierz najtańsze 1333 do tego zestawu. Reszta OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dajogzum Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Dzięki wielkie, już zamówiłem sprzęt dzięki waszej pomocy podjąłem szybko decyzje ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...