Klaus Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Power SW :grafika: Co to Power SW wiem. Nie rozumiem natomiast pwrbtn(led) - podłączyłeś przewody led pod pwrbtn na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GilbertŁ Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Podłączyłem tylko Power SW odpowiednio do płyty, tak jak było w instrukcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Podlacz go jak juz wszystko bedzie sprawne ok? Na razie uzywaj przycisku power na plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 To nie mieszaj sobie i nam jakimiś konstrukcjami typu pwrbtn(led). Poza tym po to masz na mobo przyciski, wyświetlacz, aby nie utrudniać sobie życia przewodami przedniego panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) dlatego taki z niego szkolny znawca... czego w tych szkołach dzisiaj uczą... pewnie skadaliście jakieś 286 albo XT i stąd te braki w wiedzy... nie ustawialiście na zworkach przypadkiem kanałów ide lub portów com... nie ma to jak samemu zdobywać wiedzę na własnych błędach i spalonych sprzętach a teraz na poważnie proponuję ci abyś zaniósł graty do sklepu niech ci go tam złożą skoro sam nie umiesz sobie poradzić albo poproś kogoś bardziej doświadczonego może ci pomoże... Edytowane 5 Września 2012 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GilbertŁ Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Ale pisałem jak próbowałem podłączyć a nie aktualnie co podłączam. Jakbyście uważnie czytali moje posty to byście nie odpisywali w ten sposób. Aktualnie płyta poszła na gwarancje i koleś z serwisu ma do mnie dzwonić więc nie mam jak teraz sam sprawdzać bo nie mam tej płyty przy sobie. Ale tak jak piszecie, próbowałem już wcześniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Tak czytamy, ale sam napisales ze nie podlaczyles wtyczki 4pin od Fortrona bo nie bylo gdzie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GilbertŁ Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Tak czytamy, ale sam napisales ze nie podlaczyles wtyczki 4pin od Fortrona bo nie bylo gdzie No dokładnie, ale sprawdzałem na tym 680W be quiet! z podłączoną wtyczką i nie działało, a sam zasilacz był sprawny bo podłączałem same dyski do niego i wiatrak się kręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 napisał że nie podłączył 8pin bo takiej nie było nie wiedział że wystarczy 4 pinową podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GilbertŁ Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Właśnie odebrałem nowiutką płyte i wystawili mi nową gwarnację :) Wiecie, jak usunąc starą paste z procka/coolera żeby ich nie uszkodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Ja pastę ścieram chusteczkami nawilżanymi dla dzieci, 4-6zł za opakowanie 72 sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GilbertŁ Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Ok, wielkie dzięki. I tak nie mogłem się doczekać i użyłem sprasowane waciki bawełniane + czysty spirytus i już odpaliłem i wszystko działa jak powinno :) Tamta płyta miała jakąś wadę, dodatkowo chciałem powiedzieć wszystkim "specjalistą" , że zeby odpalić tą płytę trzeba minimum CPU+RAM bo ona ma jakieś tam większe wymagania i do rozruchu potrzebuje tych rzeczy, sama z zasilaczem nie odpali, Dodatkowo, dziękuje wszystkim, który pomogli co nie co rozjaśnić mi temat i spamerów od filmików "Jak złożyć swój pierwszy komputer", wszystkich hejterów i osoby czytające ten temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...