Saimon122 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam jakiś miesiąc temu kupiłem do mojego starego komputera z Media Marktu karte graficzna gf 8800gt używaną ale sprawną, Chciałem podlączyć do płyty glownej lecz nie włącza sie monitor podobno to wina płyty głownej która jest po prostu gratowatai i nie pociągnie tej karty graficznej.U kuzyna podlączyłem i wszystko śmiga, Teraz pytanie ile musiał bym zapłacić za płyte głowną która by to pociągneła i ostatecznie nowy procesor mam markowy zasilacz Hivteka 500v. 2gb ram Mój procesor to Intel® Pentium® Processor E2160 niestety nie znam modelu płyty głownej. Prosze o pomoc, nie wiem czy dałem post w dobrym miejscu ale dotyczny on paru rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 "mam markowy zasilacz Hivteka" co to jest? Może chodziło ci o Chiefteca? "niestety nie znam modelu płyty głownej." a co to za problem odkręcić boczny panel i sprawdzić? Może masz uszkodzoną płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimon122 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) tak chodziło o Chiefteca,płyta nie jest uszkodzona wiele osób miało ten sam problem na różnych forach ale jedyne odpowiedzi to kup se nowa płyte głowna.to model płyty głownej ASUS - Płyty główne- ASUS P5VD2-VM Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez Saimon122 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 No to nie wiem. Nie znam się na płytach z socket 775, więc nie pomogę ci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Przede wszystkim wez karte kuzyna i update biosu na plycie do najnowszej wersji. Komputer z Mediamarkt z zasilaczem chieftec? Rozumiem ze w miedzyczasie wymieniales zasilacz, bo stary padl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimon122 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 tak zasilacz kupiłem, mam najnowszego biosa to po prostu fabryczny bląd płyty głownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Masz jakies urzadzenia na PCI, dysk na SATA ? (o naped nie pytam, bo winde mozna zainstalowac z pendriva) Bo jesli tak, to masz bardzo dobry moment aby przeskoczyc na s1155 (celek g540+plyta h61+4gb ram) wyniesie razem jakies 370zl... Czesc sie zwroci po sprzedaniu procka i ramu ddr2 Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zasilanie do karty graficznej podłączałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimon122 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 tak podlączyłem 2x 6 pin , u kuzyna dawała rade na jednym i nie grzała się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 niestey nic nie zrobisz. Miałem podobny problem na p5vd2-x i 8800gts. Chipset na mobo nieobsługuje tych kart. W moim przypadku nie pomogło updatowanie biosu na mobo i flashowanie gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimon122 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 a znasz jakis model płyty głownej która pociągnie karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Kazda plyta na intelu p3x, g3x, p4x,g4x powinna to ciagnac bez problemu (w miejsce x wstaw 1,3,5) Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...