Dubel Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam. Mam problem odnośnie pobierania adresu sieciowego. Mam internet neo, działa na routerze. Podłączone były zawsze 2 komputery : stacjonarny przy pomocy kabla (windows xp) oraz laptop (toshiba satellite a300d) przy pomocy wi-fi (wcześniej vista teraz xp). Wczoraj przeinstalowałem system na laptopie z visty na xp i od tej pory, gdy próbuje się połączyć z siecią bezprzewodową komputer próbuje pobrać adres sieciowy, ale po kilku minutach prób komputer przestaje, a sieć zostaje nadal niepodłączona. Czytałem inne tematy z tym związane, ale zazwyczaj ludziom nie działał tylko internet, a połączenie lokalne mieli, natomiast u mnie nie ma ani tego ani tego. Prosiłbym o jak najszybszą pomoc. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Rozumiem że komputer normalnie się łączy a problem występuje z laptopem ? Router restartowałeś? We właściwościach połączenia ustawiłeś automatyczne pobieranie ip ? W DHCP masz na stałe ustawione ip dla laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dubel Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Tak, tylko z laptopem. Router resetowany, auotomatyczne pobieranie ip ustawione. A gdzie sprawdzić czy mam na stałe ustawione ip dla laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 W ustawieniach routera Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dubel Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Nie mogę się tego doszukać niestety :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zaktualizuj windowsa xp co najmniej do sp3. Zainstaluj najnowszy sterownik i oprogramowanie do karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...