ashraider Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jest to moja pierwsza wizyta na forum, więc mam nadzieję, że zakładam temat w odpowiednim miejscu. Mam następujący problem, mam radeona 7970 od asusa w z ich autorskim chłodzeniem DirectCuII, producent na stronie z produktem informuje, że istnieje możliwość regulacji napięć. Na początku zainstalowałem sterowniki ze strony AMD i ani za pomocą AMD overdrive ani programem asusa GPU Tweak nie mogłem regulawać napięć a maxymalne ustawienia dla rdzenia Gpu wynosiło 1125Mhz, tą wartośc osiągam bez problemu. Ale karta trochę mnie kosztowała i na różnych portalach z testami, widzę, że autorzy recenzji osiągają dużo większe wyniki własnie, ja nawet nie mogę podnioeść do większych wartości suwak maxymalnie w prawo i jest 1125mhz . Wyczyściłem, więc stery od AMD i zaistalowałem te ze strony asusa, to również nie przyniosło pożądanych efektów. Zwracam się, więc o pomoc, dodam, że po wybraniu w ustawnieniach Asus GPU tweak opcji umożliwiającej regulacje napięc, nic się nie zmienia. Mój PC: CPU: AMD Phenom II x6 1090t 4ghz Płyta:Asus M4A89GTD-PRO/USB3 PAM: Patriot 8gb 1600mhz PSU: Corsair ax650w Dziękuje za pomoc. Załączyłem zrzut ekranowy, może bardziej wyjaśni mój problem. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez ashraider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Sprobuj MSI Afterburner, widze ze ta aplikacja Asusa jest wlasnie na bazie jego, tylko jakby inna skorka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashraider Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Z afterburnerem jestem już dawno zaznajomiony, też go sprawdziłem, ta sama sytuacja, zaznaczam ptaszka przy opcji z regulacją napięcia, program prosi o restart systemu, restaruję i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 użyj Sapphire TRIXX i tym podkręcaj. Do zmiany napięcia musisz wgrać bios unlock, ale nie ma sensu na stock dojedziesz 1160+ a kolejne zwiększenie Vgpu to dla benchmarków jedynie chyba że lubisz mieć gorąco w budzie i głośny komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...