Polak2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam serdecznie Jestem tutaj nowy wiec przepraszam jeżeli w złej kategorii zamiesciłem temat... Posiadam laptop Toshiba L30,zakupiłem go w salonie w 2007 roku System Windows Vista Home Basic Pamięc RAM:1 GB Procesor:Intel Celeron M CPU 440 1,86GHz Typ Systemu:32-bitowy system operacyjny Program antywirusowy:Avast Od pewnego czasu mi sie zawiesza i mam problemy z normalnym uzytkowaniem komputera... Czy możecie mi podpowiedziec o co chodzi,co mógłbym udoskonalić lub jak pomóc? Byłbym wdzieczny za pomoc Pozdrawiam i dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Troche malo informacji. Moze jakis hijack? Weź zobacz jakie masz temperatury. Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Podsyłam screena...Moze to coś wyjaśni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Nie jest zle, ale wez czyms obciaz procesor. I patrz na temp. Dodatkowo bym zrobil memtesta i hdd regenaroterem dysk przelacial. Wysłano z mojego SGT2 za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A jak najlepiej obciążyć procesor? Memtest i hdd to programy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Np winamp z wizualizacja. Tak to programy. Google Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Do obciążanie CPU, winamp jest kiepskim programem ;) Lepiej użyć jakiegoś z tych programów: - Prime95 - Orthos - OCCT - SuperPi -> może i archaiczny ale do testowania 1 rdzeniowego procka wystarczy. Sprawdź dysk czy nie posada czasem bad sektorów np. programem hd tune zakładka error scan (odznacz szybie skanowanie). Podaj ile masz wolnego miejsca na dysku systemowym oraz jaka jest fragmentacja plików na nim (prawym przyciskiem myszy na dysku/ właściwości/ zakładka narzędzia/ analizuj dysk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nie nadają się jasne, ale do takiego pobieżnego na szybko sprawdzenia przez laika powinno wystarczyć :) Jak wiesz jak, użyj tych programów co ci napisał KoVol. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A wiec tak:ściągnąłem hd tune... Zrobiłem dwa screeny z tego programu-przesyłam w załączniku... Dysk Vista ©:całkowity rozmiar:73 GB, wolne miejsce:26,8 GB Fragmentacja dysków jest dobra... Co dalej robić? Prosze o pomoc i dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 a jak te temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Podsyłam screena z temperaturami: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No ale weź obciąż procesor, którymś z tych programów co pisał KoVol. Przeleć jeszcze memtestem pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Może zacznijmy od tego kiedy ostatni raz przeinstalowywałeś system? Jeżeli nigdy to w sumie masz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Z komputerem jakby lepiej,ale teraz zauważyłem że jak odpalam przegladarkę internetową Mozilla Firefox to zawiesza niemiłosiernie... Może jakiś program blokuje przy odpalaniu albo jakis wirus siedzi? Albo jakiś program przy autostarcie? Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...