david911 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Już widzę to różnicę z gwarancją. Poza tym ta oferta chyba mnie nie dotyczy, bo raz - nie przekroczę 1500zł, a dwa mam za mało komponentów do składania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) W kazdym razie sklep znany i lubiany. Mozna takze odebrac osobiscie Białystok,Gdańsk,Katowice,Kielce,Kraków,Lublin,Olsztyn,Opole,Poznań,Rzeszów,Szczecin,Toruń,Warszawa,Wrocław,Łódź Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Koledzy! a tak kompletnie z innej beczki - gdybym przy obecnej konfiguracji przesiadł się na nowszego windowsa (powiedzmy 7), to jak będzie wyglądać DXVA? Czy akceleracja sprzętowa dla filmów będzie dostępna dla każdego pliku? Jak z konfiguracją? Czy też będzie trzeba wykonywać takie kombinacje jak pod XP? zainteresuj się playerem splash pro (płatny) lub potplayer (darmowy) u mnie użycie cpu w granicach 5~8% przy 720p avc/x264 w splash pro jeszcze mniej ~1-2% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) ten zasilacz OCZ jest zdecydowanie za mocny dla tego zestawu - nie osiągnie nawet pełnej sprawności. no i nadmienie tylko że każda H61 obsłuży bez problemów Ivy, ale te płytki są raczej ubogie w wyjścia więc B75. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Tak, tylko ze kolega mysli o pozniejszym upgrade na i5 i nie wiadomo czy nie bedzie dokupywal karty. Na razie bierze Fortrona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dobra, zestaw zamówiony: Płyta główna: MSI B75A-G43, - 266zł Procesor: Intel Celeron G 540, 2.50GHz - 163zł Pamięć: Kingston DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 75,04 Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB - 255zł Odbiór osobisty - 9zł Pasta termo-przewodząca - 4zł Razem: 772,04 Do tego dojdzie Fortron z aukcji i jest komplet. Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, w przyszłym tygodniu napiszę pierwsze odczucia (jeszcze na starym zasilaczu). Pozdrawiam Dawid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) a na co ci pasta termo za 4zł ? ;p Pomijając że jakościowo do niczego to na chłodzeniu już masz aplikowaną i uważaj z podłączaniem tego wszystkiego do feela - w tych zasilaczach właściwie nie ma zabezpieczeń więc jedna pomyłka/kaprys zasilacza i nowy sprzęt będzie do śmieci :) Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Chłodzenie będę przekładał swoje obecne, nowa pasta na pewno się przyda! Boxowy cooler zostanie tam gdzie powinien czyli w pudełku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) to już mogłeś coś lepszego wziąć na spartanie ten celek powinien dać rade pasywnie (chociaż te nowe rewizje jakieś spartolone są ) Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Na większym tak, ale czy na tym moim? Na obecnym procku mam ustawione najczęściej na 60% (program SpeedFan - może jest coś lepszego do kontroli wiatraczków?), daje to ok. 45*, na 100% poniżej 40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 program SpeedFan - może jest coś lepszego do kontroli wiatraczków? Tak, najczęściej jest to bios, uefi. Nowe płyty zapewniają przyzwoitą kontrolę wentylatorów w biosie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) pentiumy D to były grzejniki. Ten celeron to inna liga :) - tylko połączenie Rdzeń<>IHS może nie byc najlepsze stąd temperatury To twoje chłodzenie skręcone na minimum starczy z zapasem. BOX zresztą też. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dodam jeszcze tylko że Simcity4 się tnie na integrze :> przed chwilą sprawdziłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 To się detale zmniejszy na minimum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) UUUUU, a ja obecnie gram na hd4000 w BF3 800x600 low i mam od 30-70fps Taki BF Play4free smiga w 1920x1080 high... To troche dziwne ze SimCity nie daje rady... Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jak na Low się będzie cięło to dokopię sobie jakąś używkę kartę graficzną - toż to przy tym setupie nie problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) SC4 ma więcej elementów niż BF3 - no i optymalizacja nie ta tym bardziej pod jakiegoś intela. miałem ustawione wszystko na max - grać się da - ale przy przewijaniu mapy szarpie a jak coś się zacznie dziać to już mamy slideshow pozatym simcity 2000 jest najlepsze Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Koledzy! Jak bym chciał sobie jednak przy okazji wymienić system na 7 to brać wersję 32 czy 64 bitową? Jestem w tym temacie kompletnym laikiem i nie mam pojęcia czym to się różni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 64bit oczywiście - na 32bitach nie zaadresujesz ponad 4GB pamięci. pozatym nie ma specjalnej różnicy - aplikacje 32bit działają, jednak jak tylko są to instaluj 64bitowe wersje ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 64bit 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Z tym adresowaniem 4GB to nie chodzi o formatowanie dysków FAT/NTFS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 nienie - pamięci operacyjnej ( ram + ram karty graficznej + cache procesora) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czyli jednym słowem nie wsadzę więcej niż 4GB na raz z tych wszystkich komponentów? Dobrze wiedzieć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 32bit nie bedzie widzial wiecej niz 4gb lacznie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 wsadzić wsadzisz :) system nie zaadresuje - wiec przy karcie z 512MB i kostce 8GB RAM w systemie bedziesz miał tylko 3,5GB pamięci :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Grrr.... adamlop Nacisnął mi się nie ten guziczek przy Twoim poście.... Post jak najbardziej przydatny! Jak to zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 olej to :D 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Koledzy - jak dobrze kombinuje to taką sytuacje będę miał właśnie na XPku? 4GB RAMu, coś z grafiki i 32bit system da mi niemożliwość wykorzystania w 100% sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Bodajrze bedzie widac 3.25gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Z kolejnej innej beczki: Jak wyciągnę mój stary (obecny) dysk HDD i podepnę go pod nową płytę główną jako drugi dysk formatując jedynie partycję systemową (albo i bez formatu - tylko dla przeniesienia danych) - czy uratuję znajdujące się tam pliki? Albo inaczej - jak zarchiwizować to, czego nie mogę już upchnąć na dysku zewnętrznym (ok. 40GB)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...