dandi20 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam, otóż zapoczątkowałem owy temat aby dowiedzieć się od Was, ludzi oblatanych w tematach związanych z hardware pewnej rzeczy... Interesuje mnie jak długo będzie można działać na procesorze Q8300 od intela, czterojajowiec z taktowaniem 2,5 GHz na każde jajo ;) Jak długo będzie ciągnął nowe gry? Aplikacje itp. Jak się będzie miała do nich jego wydajność? Pytanie zrodziło się w mojej głowie z powodu ograniczonych funduszy i tego że raczej nie zmienię prędko kompa na nowego, więc będę go reanimował do momentu kiedy będzie się to jeszcze w miarę opłacało. Moja platforma obecnie to: MSI P45-Neo3FR Intel Pentium C2Q Q8300 (4x2,5GHz) Patriot Viper Series 2x2GB 1066MHz w dualu Gainward Radeon HD4850 GS 512MB (z zamiarem zmiany w przeciągu paru dni na HD7770 OC 1GB DDR5 od Gigabyte) Modecom Volcano 650W Jakie ewentualnie zmiany wprowadzilibyście do takowego sprzętu aby był nadal w miarę "świeży"? oczywiście zmiana platformy jest ostatecznością, na którą na razie mnie nie stać. Czekam na wasze rady i z góry za nie dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jakie ewentualnie zmiany wprowadzilibyście do takowego sprzętu aby był nadal w miarę "świeży"? Pierwsze co to OC procesora + zmiana zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pierwsze co to OC procesora + zmiana zasilacza. Pierwsze - jak najbardziej. Drugie? po co? Producentem tego zasilacza był Channell Well Technology, konstrukcja bliźniacza do Chiefteca. Całkiem dobry zasilacz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (...) Interesuje mnie jak długo będzie można działać na procesorze Q8300 od intela, czterojajowiec z taktowaniem 2,5 GHz na każde jajo ;) Jak długo będzie ciągnął nowe gry? Aplikacje itp. Jak się będzie miała do nich jego wydajność? (...) Czy to jest forum.wrozka.pl czy PPC? Starczy do momentu aż nie trzeba będzie próbować ganiać na >3,8GHz aby mieć jako taki komfort używania. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...