Raus Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Chciałbym wymienić swojego GTS`a250 na co wydajniejszego do configu z sygnatury. Do przeznaczenia mała kasa - 300-350zł Oczywiście w grę wchodzą używki, a właściwie tylko one z takim budżetem. Warunek jest taki abym nie musiał zmieniać zasilacza. Edytowane 12 Września 2012 przez Raus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Q6600 to chyba jedyny wybór w tym przypadku, ale cudów niech się nie spodziewa. Oczywście róznca będzie w grach typu BF3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Akurat w BF3 kumpel gra często więc to już sporo plus. Domyślam się, że "szału nie będzie", ale wydaje mi się, że ten Q6600 to wydajnościowo dobry procesor pod 6850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak go pogoni do 3.2 i wyżej jest ok :) Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez marcinq123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Wątek został zmieniony. Aktualnie dotyczy wymiany GPU. Wszystko opisane w pierwszym poście. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Wątek został zmieniony. Aktualnie dotyczy wymiany GPU. Wszystko opisane w pierwszym poście. Pozdrawiam Czysta głupota - przez takie działanie robi się syf. Masz zbiorczy przylepiony. Ale ja jestem tylko globalnym także nie wcinam się w pracę Klausa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Czysta głupota - przez takie działanie robi się syf. Masz zbiorczy przylepiony. Ale ja jestem tylko globalnym także nie wcinam się w pracę Klausa. Eee no panowie zdecydujcie się. W zbiórczym nie mogłem napisac bo mi przenosiło posty tutaj i to własnie KLAUS dał mi taką radę na PW żebym tak zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Jak wszyscy mimo swojego posiadania własnego, aktywnego tematu w co kupić, będą o k. graficzną pytać w zbiorczym, będzie tam totalny syf. MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Punkt 2 w powiązaniu z punktem 5 każe wszelkie dylematy zakupowe objęte problematyką tego działu rozwiązywać w indywidualnym temacie. Jeśli ktoś uważa, że regulamin co kupić jest nieżyciowy, miejsce na taką dyskusję jest w O forum W moim odczuciu indywidualny temat jest prawem użytkownika i powinni z tego korzystać. Eee no panowie zdecydujcie się. Przede wszystkim zgodnie z regulaminem. Edytowane 12 Września 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Bardziej biję do tego że zmienia się #1 na rzecz innego zagadnienia. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Wracając do tematu. Nic w tej kwocie lepszego nie wymyślimy. GTX460, nawet obcięta wersja jest poza zasięgiem. HD5770 jako używka nie jest pewną kartą, ostatnio dwie osoby na forum kupiły używki i padły im po krótkim czasie. Pasowałoby tu kupić HD7770, energooszczędna (zasilacz!), wydajna. Niestety dostępne są tylko nówki w okolicach 450zł. Trzeba dołożyć 100zł, dostajesz za to jednak znacznie wyższą wydajność niż używki do 350zł i 2 lub 3 lata gwarancji. Kupować coś dla minimalnie wyższej wydajności, co z dużym prawdopodobieństwem wyjechało z piekarnika? Nie warto. Moja propozycja - albo pozostać przy GTS250 lub dołożyć 100zł do HD7770. Trochę się nie zrozumieliśmy z Raus, byłem mało precyzyjny. Prosiłem o edycję pierwszego postu, miałem na myśli że doda info, że problem cpu rozwiązany i dyskusja toczy się obecnie o karcie od postu #5. Muszę się zebrać i może utworzyć małe FAQ na takie okoliczności. Edytowane 12 Września 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) O w końcu coś na temat hehe:) Rozumiem... Myślałem jeszcze nad HD4890 wydajność na pewno sporo lepsza niż GTS250, ale chyba ładnie ciągnie energię. W takim razie pozostanie dozbierać do HD7770 ps. a skoro dozbierać do HD7770 to może uzywka 6850? Bo za 450zł można dorwać używkę. Wtedy tylko zapolować na taką z gwarancją Dzięki za pomoc Edytowane 12 Września 2012 przez Raus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 No właśnie, 6850 ma wydajność 7770. 6850 pobiera więcej energii niż 7770. Cena używki 6850 = nówka 7770. Dalej masz dylemat? Nie wiem, czy 4890 jest na tyle wydajniejsza, aby ryzykować kartę o niepewnej historii. HD4xxx od HD7xxx dzielą 3 generacje. Nowe sterowniki już nie wspierają serii HD4xxx, Użytkownicy twierdzą, że z każdym nowszym sterownikiem wydajność kart HD4xxx spada. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 No właśnie, 6850 ma wydajność 7770. Nie wiedziałem tego. Myślałem że 6850 jest wydajniejsza. W takim razie już nie mam dylematu. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Nie ufaj na słowo. Przejrzyj testy w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 HD4890 jest trochę mniej wydajna od GTX460 768. Przesiadałem się z 8800GTS 512 na HD4890 i różnica była znaczna, szczególnie że przesiadłem się z 1280x1024 na 1920x1200. Śmiało chodziła z MC-400 i C2D@4GHz, jedyny minus taki, że moja Club3D była niezłą suszarą oraz to, że Metro 2033 klatkowało w DX10 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Ja mam 4890 i muszę przyznać, że żre kupę prądu i grzeje się równie mocno (i tak ją lubię :D ). Bierz 7770 - lepsza dosłownie we wszystkim (wydajność - często nawet ponad 10%, energooszczędność, długość, a raczej "krótkość" PCB ;) , lepsze wsparcie przy nowych sterach, obsługa dx11... wymieniać można by sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...