darksoul Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam Niedawno dostałem w swoje łapki kartę sim do Aero2 Mam do niej modem z Play Huawei E3131. Kożystając z TPI ustawiłem go do pracy z windows bez problemu. Przy okazji przypomniałem sobie że mam router Edimax 3G-6200n. Podłubałem w sieci szukając informacji jak to wszystko poustawiać i puki co znalazłem info o update do wersji v2.26c znaleziony na stronie niemieckiej http://edimax-de.eu/...75&button=Start Wszyscy piszą że wszystko ładnie działa, router wznawia połączenie itp, a ja mam jednak problem gdyż modem nie chce się połączyć... Na kompie: Modem przestawiłem w tryb pracy z Aero2 Modem przetestowałem z Aero2 i działa świetnie Na routerze: W polu APN podałem "darmowy" Numer połączenia *99***1# I lipa... modem myśli i nie łączy... po czym router informuje Connection Failed. Ktoś wie o czym nie wiem, i dlaczego nie chce się to ustrojstwo połączyć, tudzież co jeszcze trzeba tam podłubać? Z góry dzięki za info dark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 mam ten sam router - zapodaj System Log. No i masz też polskie forum, właściwie dla każdego państwa są inne wersje oprogramowania ;p http://forum.edimax.pl/viewforum.php?f=22&sid=efe32376bff7285359571165124775ed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Hmm ciekawa sprawa podłączyłem sobie wszystko dziś z rana i zabrałem się za lekturę i zanim zdążyłem cokolwiek skorygować modemik sam się połączył... najwyraźniej miał wczoraj gorszy dzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dasmin Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Witam, Mam identyczny zestaw jak w temacie, po zmianach w ustawieniach w modemie z Play i routerze, wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...