Skocz do zawartości
CdN

jaki zamiennik wybrac ? bardzo proszę o pomoc !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam łączę się z tym takim o to internetem: HyperNET oferuje szybki, tani oraz bezpieczny dostęp do sieci Internet w technologii 5G z aktywacją tylko 1 zł! Dbając o komfort naszych Klientów odpowiednio zmieniamy w czasie parametry swoich łącz, zapewniając najwyższą możliwą dostępność usług (strony www, Gadu-Gadu, programy pocztowe, Skype).

Wszystkie nasze łącza mają bardzo niską wartość parametru ping - surfuj i graj bez zbędnych opóźnień.

Nie blokujemy programów typu P2P, a przyznawane publiczne adresy IP umożliwiają wykorzystanie pełnego, przyznanego pasma.

Na chwilę obecną HyperNET dysponuje pięcioma niezależnymi łączami dostępowymi.

Dzięki zabezpieczeniu PPPoE osoby trzecie nigdy nie uzyskają dostępu do Twojego łącza - Internet jest tylko Twój.

Nie używamy pasma 2,4GHz. Łączysz się dzięki sieci Ethernet lub radiolini 5GHz - doskonała jakość łącza.

Stały monitoring oraz OSPF gwarantują, że awarie wynikające z uszkodzenia nadajników zdarzają się bardzo rzadko. Wszystkie nadajniki posiadają własne, awaryjne zasilanie. poprzez antenę NanoBridge M5 25 dbi . Połączenie wygląda tak: odbieram sygnał od powyższego internetu poprzez antenę NanoBridge M5 od której jest podpięta skrętka na wejście RJ45 i podłączona jest do adaptera tej firmy 24V PoE Adapter i od tego podłączam się do kompa też skrętką o wyjściu RJ45. Mój problem wygląda tak że ten adapter ma tylko jedno wyjście LAN do którego mogę podpiąć tylko 1 kompa , a nastąpił taki moment iż chcę podpiąć 2 kompy i dekoder cyfrowego polsatu. I moje pytanie jest takie czy nie idzie zamienić tego adapterka jakimś ruterkiem najlepiej aby posiadał oprogramowanie tomato albo żeby ten adapter podłączyć jakoś pod router żebym mógł podłączyć 2 kompy i ten dekoder cyfrowego polsatu . Jestem w tych sprawach zielony dlatego proszę was o pomoc. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

PS. nie wiem czy dobry dział, jak nie to proszę o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi