kakishi Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam mam problem z moim laptopem A mianowicie ostatnio grałem w grę terarrie wyłączyłem ją włączyłem przeglądarkę Mozille i zostawiłem komputer na godzinkę. Kiedy przyszedłem na ekranie zrobiły się paski kolorowe na białym tle odrazu odłączyłem zasilacz. Spróbowałę włączyć laptop lecz na początku wszystko oki kontrolka power świeci, napęd cd działa, na usb jest napięcie lecz czarny ekran, dioda od dysku nie mryga,brak sygnałów dźwiękowego.Rozkręciłem laptopa i włączyłem go mostek się grzeje i procesor terz gdy procesor zrobi się ciepły to wentylator się załącza a jak spadnie temperatura to się wyłącza, pszekładałem ramy z jednego do drugiego wejscia lecz nic to nie dało a nie mam innych ram żeby sprawdzić czy to wina ram Dodam że jakieś pól roku temu mostek północny się zepsuł i nie miałem wi-fi lecz dokupiłem wi-fi pod usb Dane laptopa: ASUS F5M procesor :sempron3500+ matryca 15.4`` wxga ram: 512mb grafika nvidia gforcego 6100 Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez kakishi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Raczej do wymiany NF-G6100-N-A2/NF-G6150-N-A2, standardowa usterka w tym laptopie. Koszt to ~170zł chip + lutowanie. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...